Redactrice Evelien heeft er genoeg van: stress, rugpijn, overtollige kilo’s en een slappe huid. Drie maanden lang gooit ze haar leven over een heel andere boeg en test ze verschillende methodes uit om de beste versie van zichzelf te worden. Daar hoort natuurlijk ook een gezonde, glowy huid bij. Hiervoor testte Evelien het krachtigste middel tegen rimpels uit: vitamine A.

 

Lees ook: 3 maanden gezonder leven, onze redactrice testte de Fitbit

Vitamine A is een van de krachtigste middelen tegen rimpels en veroudering. Dat zeggen niet enkel ‘de boekskes’, maar ook dermatologen. In verzorgingsproducten vind je de vitamine terug onder de naam retinol. De stof bevordert de productie van collageen en elastine, waardoor je huid sterk en elastisch blijft/wordt. Je kunt er ook pigmentvlekken mee bestrijden. Tijdens een trip naar Kopenhagen stoot ik op een all natural cosmeticabedrijf, waar olie met bestanddelen die rijk zijn aan vitamine A in kleine druppelflesjes wordt verkocht. Ik besluit een flesje te kopen en het uit te proberen. Heel belangrijk bij vitamine A is dat je het uitsluitend ’s avonds smeert, want je huid wordt er dunner van en daardoor ook gevoeliger voor de zon. Ik smeer en smeer en smeer, maar zie weinig gebeuren.

‘Na twee maanden vitamine A smeren, ruik ik een vreselijke stank, alsof er een zombie achter mij staat. Help, ik ben het zelf!’

Een bijzonder vreemd neveneffect manifesteert zich na twee maanden. Ik ben op dat moment ook al aan het fitnessen. Tijdens een van mijn sessies veeg ik het zweet van mijn gezicht met een handdoek. Plots ruik ik een verschrikkelijke stank, alsof er een zombie achter mij staat. Het blijken mijn eigen zweetdruppels te zijn. In normale omstandigheden zijn ze volstrekt geurloos, maar blijkbaar is dit het effect van de vitamine A-druppeltjes. Drie maanden na mijn eerste smeerbeurt zie ik nog geen enkel verschil. Op de website van een dermatoloog lees ik dat het acht tot twaalf maanden kan duren voordat je echt resultaat ziet, maar als er de eerste drie maanden niets gebeurt, is de kans klein dat het er nog van zal komen. De druppels staan inmiddels in de badkamerkast en ik smeer als vanouds een normaal serum en een nachtcrème. Mijn huid voelt nu veel zachter aan en ruikt weer naar lentebloesems in de plaats van naar the living dead. Misschien moet ik het eens proberen met een product van de apotheek, op voorschrift van de dermatoloog.

 

CONCLUSIE

Geen resultaat gemerkt, wel een bijzonder onaangenaam neveneffect.

 

Lees hier nog meer artikelen van Evelien:

 

Tekst door: Evelien Rutten