Pal in de pandemie een wellness openen; weinig durvers doen het The White Oak na. Dat het concept zo’n jaar later een schot in de roos blijkt, kan je in wankele tijden al helemaal indrukwekkend noemen. Feeling-redactrice Lise zakte af naar Kampenhout en mocht het zelf ervaren.

Breek de week

“Na een maandenlange knipperlichtfase mogen we weer wellnessen en dat dit deugd doet, hoef ik je niet uit te leggen. The White Oak stond al langer op m’n radar, alleen al omdat ze zich profileren als ‘boetiekwellness’, een term die massa’s gezelligheid in zich draagt. Na een klein uurtje bollen vanuit Antwerpen bereiken we het strakke, witte gebouw waarin The White Oak huist. Het woord ‘wellnesscomplex’ zou fout gekozen zijn want de spa lijkt – zeker achteraan – op een groot uitgevallen privé-villa met gezellige tuin.

“Na een klein uurtje bollen vanuit Antwerpen bereiken we het strakke, witte gebouw waarin The White Oak huist.”

Het is een woensdagnamiddag, 27 graden en een welgekomen ‘breek de week’. We melden ons aan bij de receptie en krijgen het programma van de dag mee; voor de klank- en scrubsessie arriveren we nét te laat, de opgietsessies in de panoramasauna kunnen wel nog. We lopen de trap op richting kleedkamers, trekken ons badpak aan (woensdag = badkledijdag) en starten de verkenning.

“Het woord ‘wellnesscomplex’ zou fout gekozen zijn want de spa lijkt – zeker achteraan – op een grote privé-villa met gezellige tuin.”

Trapje af botsen we op een infraroodsauna en andere zweethutten but first: food! We ‘slefferen’ richting restaurant en zetten ons onder één van de parasols. Bestelling? Eén Red Velvet yoghurtsmoothie (€ 7), funky waterkerssalade (€ 11) en half litertje San Pellegrino (€ 4,5); stuk voor stuk verfrissend en vol smaak. Naast ons staat een bak basilicum waarmee we ons gerecht kunnen pimpen en zulke verwennerij zet zich ook in de spa zelf verder. We zoeken ons een ligbed in de tuin en komen uit bij een plekje aan de haag wegens deels zon, deels schaduw. De andere spa-bezoekers liggen voldoende ver verspreid zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te relaxen.

“Het ijskoude dompelbad ziet er nogal futuristisch uit; bij ‘de afdaling’ loopt de kubus over waarna het water wordt opgevangen en hergebruikt; knap bedacht!”.

Nadat we het Feeling juli-nummer en diens Kustspecial hebben doorbladerd, verkennen we de ruimtes. Ik test een kleine sauna van 85° C, met uitzicht op de tuin. Kwartiertje later loop ik richting ijskoud dompelbad dat er nogal futuristisch uitziet. Bij ‘de afdaling’ loopt de kubus over waarna het water wordt opgevangen en hergebruikt; knap bedacht! Dit is trouwens niet het enige duurzame snufje bij The White Oak. Voor het doorspoelen van de toiletten gebruiken ze regenwater (schrik dus niet op van de gele kleur!) en aan de gratis waterkannen drink je uit een papieren cupje. Enkele ecologische alternatieven die in de toekomst nog uitgebreid worden en geen greintje luxegevoel aantasten.

Unieke innovaties

Want als er één ding is waarin deze boetiekwellness uitblinkt, is het wel luxe. Met een prachtig interieur en slimme innovaties gooien de architecten hoge ogen. Ooit al onder een belevingsdouche gestaan waarbij planten, licht en wisselende waterstralen je helemaal zen maken? Dacht ik al. Of je favoriete magazine gelezen in een relaxruimte waar de loungezetels zich niet naast maar boven elkaar bevinden? Exact. Jezelf al eens laten masseren door een gigantische kunstmatige waterval? Right. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan want bij The White Oak val je van de ene verbazing in de andere. Ook het zwembad is knap, met een zwemstrook waarlangs je makkelijk van binnen naar buiten dobbert.

“De loungezetels binnen bevinden zich niet naast maar boven elkaar en via een zwemstrook dobber je makkelijk van binnen naar buiten.”

Verder zijn de twee jacuzzi’s heerijk; ze bevinden zich beiden in open lucht (de ene op de bovenverdieping, de andere op een ‘geheime plaats’ beneden) en zijn met plantjes afgeschermd voor de rest van de spa-bezoekers.

“De jacuzzi’s bevinden zich beiden in open lucht (de ene op de bovenverdieping, de andere op een ‘geheime plaats’ beneden) en zijn met plantjes afgeschermd voor de rest van de spa-bezoekers.”

Om 19u start één van de opgietsessies in de panoramassauna. Ik twijfel om deel te nemen (wegens buitentemperatuur 27°C) maar de zon hangt inmiddels wat lager en de koude dompelbaden zijn vlakbij.

“De panoramasauna kijkt uit over de prachtige tuin en de warmte in combinatie met jets die laag overvliegen (Zaventem ligt wat verderop) doen dromen van vakantie.”

Nadat iedereen z’n plekje uitkoos, werkt de saunameester ons stevig in het zweet op het ritme van z’n playlist. Zijn handdoek- en waaiertechnieken zijn indrukwekkend en het uitzicht hier is heerlijk. De panoramasauna kijkt uit over de mooi aangelegde tuin en de warmte in combinatie met jets die laag overvliegen (Zaventem ligt wat verderop) doen me dagdromen over vakantie. Middenin de sessie zet bovengenoemde saunameester de deur wijd open – lucht! – waarna hij met een krachtig rondje zwaaien afsluit. Eenmaal buiten haalt-ie een koele face mist boven om zijn moedige leerlingen te verfrissen.

De opgietsessies in de panoramasauna vinden 3 à 4 keer per dag plaats.

Gerechten vol smaak

Bijna 20u intussen en dus hoog tijd om opnieuw van de restaurantkeuken te genieten. Want die is buitengewoon goed; zowel de pasta met ricotta en truffel (€ 20) als hun huisbereide vol-au-vent (€ 19) zijn van een kwaliteit die je in niet veel andere wellnesscentra proeft.

“Zowel de pasta met ricotta en truffel als hun huisbereide vol-au-vent zijn van een kwaliteit die je in niet veel andere wellnesscentra proeft.”

Verleidelijk om te blijven bestellen hier, want alles (ook extra massages) wordt hier gebiept op je rubberen polsbandje dat je bij het buitengaan pas afrekent. Al hoef je jezelf geen zorgen te maken over prijs-kwaliteit. Deze hele wellnessbeleving is àl z’n geld waard want zowel je geest, lichaam als maag varen er wel bij. Een adresje waar je jezelf meteen thuisvoelt en dat is meteen ook de reden van mijn volgende afspraak. Ik loop je er graag tegen het lijf (niet letterlijk hé 🙃)!”

“Naast ons staat een bak basilicum waarmee we ons gerecht kunnen pimpen en zulke verwennerij zet zich ook in de spa zelf verder.”

Praktische info

Tarieven: Een dagje The White Oak kost € 38, vanaf 16u30 betaal je nog € 28. Check zeker ook de website voor lidkaarten en arrangementen.

Openingsuren: Op maandag, woensdag, donderdag, zon- een feestdagen van 10u30 tot 22u30. Op vrijdag en zaterdag van 10u30 tot 23u00. Dinsdag gesloten.

Badkledij-dagen: Elke woensdag en de eerste en derde zaterdag van de maand.

Adres: Leuvensesteenweg 116-118 (die Mechelen met Leuven verbindt), 1910 Kampenhout – thewhiteoak.be.

Zin om The White Oak zélf te ontdekken? Dankzij Shedeals doe je dat nu goedkoper! Geniet van een dag wellness inclusief welkomstdrankje, badlinnen en slippers voor maar € 34,90 in plaats van € 65. Reserveren doe je via deze link – aanbod geldig t.e.m. 29 oktober 2022.