Pony’s boezemen vrouwen angst in. Niet de dierlijke variant, wel diegene voor in je haar. Terwijl de meeste dames curtain bangs (ook: gordijntjes) wél zien zitten, is het vooral de rechte frou die een angstaanjagend imago blijkt te hebben. Toch is hij prachtig, vooral dan als je één bepaald type gezichtsvorm hebt.

Kies juist!

De twee voornaamste redenen waarom vrouwen geen rechte pony durven? Ze zijn 1) moeilijk in onderhoud en 2) passen niet bij hun gezichtsvorm, vinden ze. Toch zijn er dames die wel degelijk prachtig zijn met zo’n recht exemplaar. Daarom helpen hieronder enkele haarexperts mythes rond de frou de wereld uit.

“Een pony is een instant stijl statement en het kan een look zo updaten. Het is eigenlijk een soort van accessoire,” vindt Carly Price, partner stylist bij Muse of London. “Voor je de schaar erin zet, weeg je best even goed af voor welke lengte je wil gaan: een micro-pony, schuine frou, gordijntjes of een rechte. Bepaalde modellen passen beter bij de ene gezichtsvorm dan de andere en sommigen kunnen een boller hoofdje nog ronder doen lijken. De juiste snit is dus key.”

Welke pony bij welke vorm?

“Als het op een rechte, volle pony aankomt, zijn het vooral vrouwen met een vierkant of lang gezicht die hiermee wegkomen,” volgens Gareth Bromell, global brand ambassador bij Evo Hair. “Ze verzachten de sterke kaaklijn.” Toch hoef je de schaar niet meteen aan de kant te schuiven als je niet tot die categorie behoort. “Voor een rond gezicht, is een grafische bolle frou die vrij dik is goed. Het zal je botstructuur flatteren. Ovale gezichten mogen zowat alles maar vooral een speelse pony staat hen het best.”

Wat met onderhoud?

“Rechte pony’s vragen wél veel onderhoud dus daarmee moet je rekening houden,” waarschuwt Karen Thomson, eigenares van KAM Hair en Body Spa. Gebruik best een platte ovale borstel om je haar mee droog te blazen en smeer je pony op voorhand in met een serum of crème om te voorkomen dat-ie kroezelig wordt. “Om de beste vorm te houden, zou je om de twee weken langs de kapper moeten passeren,” adviseert Bromell.

Verder heeft Suzie McGill, eigenares van Rainbow Room International’s Uddingston Salon en ambassadrice bij Schwarzkopf, nog een goeie raad. “Maak van droogshampoo je beste vriend. Het is de redder in nood om je pony langer fris te houden, hij wordt immers snel vet als je ‘m vaak stylet en aanraakt. Gebruik bij het wassen sowieso niet teveel shampoo om te voorkomen dat hij nog vetter wordt.”

Inspiratie bij celebs

Overtuigd? Hieronder nog wat pony-inspiratie om mee naar de kapper te nemen.

Tyra Banks

Rihanna

Kelly Rowland

Zendaya

Mila Kunis

Taylor Swift

Dakota Johnson

 

Meer inspiratie

Openingsbeeld: IMaxTree
Celeb beelden: Getty Images

SOURCE: Who What Wear