Naast rimpels en verlies aan elasticiteit verraadt ook je teint je leeftijd. Een grauwe huid zonder vitaliteit maakt meteen ouder en precies daarop speelt Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge La Cure in. Hoe de kuur werkt en waarom je er € 890 voor zou neertellen? Wij vroegen het José Ginestar, directeur wetenschappelijk onderzoek bij Sisley.

Interview met José Ginestar, directeur wetenschappelijk onderzoek bij Sisley

Hoe geeft Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge La Cure je huidcellen weer energie?

“Een gezonde cel is een cel die veel ATP (energie) vormt en weinig vrije radicalen. Met de leeftijd neemt de celenergie af en La Cure gaat dit tegen door het natuurlijke anti-oxidantensysteem van je huid te stimuleren. Dit gebeurt aan de hand van 3 processen:

  1. Je huidcellen en z’n mitochondriën (de belangrijkste energiebron van de cel; zetten voedingsstoffen om in bruikbare energie voor ons organisme) worden beschermd tegen oxidatie.
  2. Het netwerk wordt geherconnecteerd, zodat je cellen weer beter samenwerken.
  3. Mitofagie – de eliminatie van beschadigde mitochondriën (de ontdekking van dit zelfvernietigingsproces kreeg in 2016 de Nobelprijs voor Geneeskunde) – wordt bevorderd. Dat is nodig, want slechte mitochondria zorgen voor vergiftiging en oxidatie van de cel.”

Waarom bevat La Cure 4 kleine flacons?

“De huid vernieuwt zich na gemiddeld 28 dagen, of zo’n 4 weken. Met 1 flesje van La Cure kom je telkens zo’n week toe. De eerste week geef je een impuls aan de cel. De tweede week draait rond hernieuwing. De derde week speelt in op de versterking van de cel. De vierde draait rond reproductie of wedergeboorte. La Cure respecteert dus de normale cyclus van de cel maar gaat de vitaliteit en energie wél verhogen. Hierdoor zal de kwaliteit van de cellen verbeteren. Na 1 week merk je al meer glow, na 4 weken heeft het een zichtbaar effect op je rimpels.”

Vitamine A en hyaluronzuur zijn bewezen superingrediënten tegen veroudering. Bevat La Cure deze stoffen?

“La Cure bevat géén retinol (vitamine A). Het is inderdaad een goede molecule maar heeft ook z’n slechte kanten. Retinol heeft in de eerste plaats een nogal lage tolerantie; daarom is het niet geschikt voor de heel gevoelige huid. Daarnaast is retinol enorm fototoxisch, je gaat er dus maar beter niet mee in de zon. Bij Sisley kiezen we dan ook voor een plantaardig ‘fyto’ alternatief, dat zit in ons DNA.

Wat hyaluronzuur betreft: het is een grote molecule met hoog moleculair gewicht waardoor de penetratie in de huid niet zo vlot verloopt. Het is inderdaad een prima hydrator maar in termen van stimulator is hyaluronzuur niet zo goed. De strategie van Sisley draait rond stimuleren en dat doet La Cure onder andere met glycosaminoglycaan (stimuleert de collageenaanmaak op het niveau van de fibroblasten in de dermis). Padina Pavonica, een bruine microalg, stimuleert dan weer de aanmaak van hyaluronzuur.”

Vanaf welke leeftijd smeer je best cosmetica?

“Hydrateren doe je best al vanaf je zestiende. Een intensieve behandeling zoals die van La Cure is vooral geschikt vanaf je dertigste.”

Denk je dat je rimpels en verminderde elasticiteit kan aanpakken met cosmetica alleen?

“Cosmetica werkt vooral goed preventief, om het probleem te minimaliseren. Tekenen van veroudering uitwissen, is een ander paar mouwen. Wil je komaf maken met rimpels en verlies aan elasticiteit dan schakel je best de hulp in van esthetische chirurgie. Crèmes dienen dan ter aanvulling, voor meer vitaliteit.”

Waarom zou je € 890 spenderen aan een beautyproduct?

“In tegenstelling tot andere grote merken (waarbij marketing de kleur, geur én kostprijs bepaalt) kennen we in het laboratorium van Sisley niét de stress van een tijdslimiet. Ze vragen ons gewoon het allerbeste te maken dat we kunnen en pas als wij klaar zijn, lanceren ze. Chemici die de formule maken, kennen ook de prijs van het ruwe materiaal niet, ze kiezen alleen in termen van werkzaamheid. Daarnaast worden er heel wat onderzoeken en klinische tests gedaan om te verzekeren dan een product actief is én goed getolereerd wordt.”

Hoe gebruik je La Cure?

“Smeer 8 pompjes ’s ochtends en ’s avonds en zet vooral in tijdens de seizoenswisseling (om het half jaar); net dan kan je huid wat extra energie gebruiken. Het is ook een prima opkikker wanneer je huid tekenen van vermoeidheid of stress vertoont. La Cure zorgt er meteen ook voor dat andere verzorgingsproducten nadien beter absorberen.”

Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge La Cure – € 890 voor een kuur van 4 flesjes, te koop in geselecteerde verkooppunten en online.

Sisley La Cure

Meer over anti-aging