Home Beauty Waarom veel geld spenderen aan make-up?

Waarom veel geld spenderen aan make-up?

Waarom veel geld spenderen aan make-up?

Sommige high-end beautyproducten zijn een investering meer dan waard, bij anderen kun je best eens een goedkoper alternatief kiezen. In deze tijd van bewust consumeren maken wij de balans op. 

Dure merken zijn niet per se beter dan goedekopere merken. Budgettoppers als L'Oréal Paris, Olaz en Nivea spenderen enorme sommen aan wetenschappers en research om nieuwe producten te ontwikkelen. Dat resulteert dan ook vaak in een goed product voor een heel betaalbare prijs. Bovendien sijpelen de innovaties van duurdere merken in dezelfde grote groepen, zoals die van L'Oréal Paris, ook vaak door naar hun goedkopere zusjes. Maar wanneer kies je nu best voor high-end en wanneer is budget even goed? 

Foundation: high-end 

De kleur van je foundation is super belangrijk, want hij moet helemaal met je eigen huid versmelten. Verkoopsters in de parfumerie weten meestal welke tint er voor jou geschikt is en wat er bij jou huidtype past. Bovendien heb je keuze uit een uitgebreid kleurenpalet, en blijven duurdere foundations vaak beter zitten. 

budget lipstick

Lipstick: budget 

Lipstick in de supermarkt kopen was nog nooit zo eenvoudig. Budgetmerken hebben dan ook vaak een uitgebreid kleurenpalet met klassieke tinten als nude en rood, maar ook hippe kleurtjes. Bovendien zitten ook de goedkopere lipsticks vol hydraterende ingrediënten, zijn ze rijk gepigmenteerd en blijven ze vaak lang zitten. Alles wat je van een goede lipstick verwacht, dus waarom zou je het dubbele betalen? 

Concealer: high end

Net als bij foundation draait alles hier om de juiste kleur. Een tint te licht en je lijkt op een panda, een tint te donker en hebt net een blauw oog. Je laten adviseren in de parfumerie blijft dan ook een aanrader. 

Mascara: budget 

Duurdere merken voegen tegenwoordig vaak ingrediënten toe die wimpers sterker of langer maken, maar de formule van de doorsneemascara is bij elk merk, duur of goedkoop, ongeveer dezelfde. Bovendien is de gemiddelde levensduur van een mascara drie maanden, dus waarom zou je dan veel geld neertellen? 

Eyeliner: high end 

Je hebt een kwartier op de perfecte cat eye gezwoegd, maar na een half uur hangt de helft van je eyeliner al in je oogplooi… sexy is anders. een goede eyeliner blijft dan ook perfect zitten en trekt makkelijk in één haal een lijtje. Duurdere eyeliners zijn vaak iets makkelijker in gebruik en blijven beter zitten.