Home Beauty Waarom vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen

Waarom vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen

Waarom vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen

Vrouwen moeten, véél meer dan mannen, moeite doen voor een peachy perfect huid. Maar waarom krijgen wij sneller last van rimpels? En wat kunnen we eraan doen? De oplossing is simpel én misschien wel een tikje controversieel.

 

Een slimme truc voor anti-aging? Scheren! Of als dat net een stap te ver is: exfoliëren. Niet enkel je gezicht verraadt je leeftijd, ook deze 10 vergeten zones tonen hoe oud je bent, maar gelukkig zijn daar trucjes voor!

Scheren en exfoliëren

De huid van een man veroudert minder snel dan die van een vrouw, en dat is niet zomaar. Mannenhuiden zijn maar liefst 25% dikker dan ons velletje en hebben bovendien een hogere collageendichtheid. Collageen zorgt ervoor dat je huid strak blijft, maar vermindert naarmate we ouder worden.

Als we je vertellen dat de huid van een vrouw zo’n 15 jaar ouder is dan die van een man met dezelfde leeftijd, is dat horror. Het mannelijk geheim? Scheren. Want doordat mannen elke dag hun scheerapparaat bovenhalen, vernieuwen hun huidcellen zich sneller én is hun doorbloeding pakken beter.

Hollywoods geheim

Nieuwigheidje op het gebied van skincare is op deze vaststelling gebaseerd. Hollywoods best bewaarde beautygeheim is dan ook bij dermaplaning, een fancy titel voor ‘je gezicht scheren’. Een huidspecialist gaat met een fijn mesje over je huid in zachte bewegingen. Quelle horreur denk je, maar nee hoor, je krijgt er een stralende glow voor terug. Als je voorzichtig bent, kan je dit thuis ook zelf doen.

Een klassiekere methode die net zo effectief is, is exfoliëren. De beste exfoliators zorgen ervoor dat ingrediënten dieper doordringen in de huidlagen, voor een spiegelgladde huid.

Deze producten zijn goed voor je huid

Tiany Kiriloff verklapt haar geheim tegen wallen
5 slimme tips and tricks tegen vettig haar
Dit doet avocado met je huid