Magazines en websites slaan je om de oren met beauty-tips, must have-producten en goedbedoeld advies. Maar wat doet een beauty-expert – en niet de eerste de beste – zélf om er goed te blijven uitzien? Wij vroegen het aan onderzoeksjournaliste en eigenaar van haar eigen verzorgingslijn: Paula Begoun.

 

Paula Begoun is een onderzoeksjournaliste die zich verdiepte in de cosmeticasector. Haar kritische houding leverde haar de bijnaam ‘Cosmetics Cop’ op. Ze toetst loze claims aan wetenschappelijk onderzoek over de huid en actieve ingrediënten, en schreef ontelbare productreviews voor haar website Beautypedia en een boek (Don’t Go To The Beauty Counter Without Me). Haar uitgesproken visie leidde ook tot een eigen verzorgingslijn: Paula’s Choice.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

NIET INMASSEREN

“Ik probeer zo min mogelijk te trekken aan mijn huid. Je moet de elastinevezels – verantwoordelijk voor de veerkracht ervan – zien als een elastiek. Door zonneschade gaat de rek er langzaam maar zeker uit. Wanneer de elastinevezels uiteindelijk breken, zal je huid verslappen.”

BESCHERM OGEN EN HUID TEGEN BLAUW LICHT

“De grootste bron van blauw licht komt uit de lucht, maar dat is niet zo’n probleem omdat het redelijk diffuus is. Schermen van laptops, smartphones en andere devices bevatten in verhouding veel minder blauw licht, maar zijn problematisch omdat we er lang en van dichtbij aan blootgesteld worden. Onderzoek heeft aangetoond dat dat je ogen beschadigt. Ik voorzie dus al mijn schermen van een blauwlichtfilter. Wat het effect is op de huid, is voorlopig minder onderbouwd. Je kunt je huid beschermen met uv-filters en antioxidanten. Die zou je sowieso dagelijks moeten gebruiken.”

‘Je moet je huid dagelijks beschermen met uv-filters en antioxidanten. En er zeker nooit aan trekken’

EXFOLIEER REGELMATIG

“Je opperhuid bestaat uit een laag dode huidcellen die met het ouder worden steeds moeilijker lossen. Dat geeft een vale teint, een vochttekort en maakt de lagere huidlagen op termijn veel dunner. Agressieve scrubs doen meer kwaad dan goed, maar een chemische exfoliatie met AHA- (melk- en glycolzuur) of BHAzuren (zoals salicylzuur) is wel een aanrader om je poriën te verfijnen en lijntjes te verzachten. De meeste huidverzorging werkt pas op de lange termijn, maar AHA en BHA geven instant resultaat en spelen een sleutelrol bij een degelijke huidverzorging.”

 

Nog meer beautygeheimen ontdekken?

Tekst door: Sofie Albrecht