Krult je haar niet mooi, valt het plat of kroest het snel na het wassen? Even belangrijk als de juiste shampoo, de producten die je na het douchen gebruikt als de manier waarop je jouw haar stijlt, maakt jouw shampoo-techniek het verschil.

 

Dubbele reiniging

Vooral voor wie gekleurd haar heeft, krullen of haar dat snel kroest zijn sulfaatvrije shampoos de oplossing. Sulfaten zijn stofjes die je shampoo doen schuimen, maar zijn vaak nogal agressief en ze irriteren je hoofdhuid. Hierdoor verzwakken je lokken, waardoor ze sneller pluizig worden. Sulfaatvrije shampoos drogen minder uit en vooral als je krullen hebt, is dat handig. Het enige hieraan is dat je niet het gevoel krijgt dat je lokken proper zijn omdat-ie niet echt schuimt.

Oplossing? Was je haar twee keer na elkaar. Reden? Bij de eerste keer reinigt een sulfaatvrije shampoo alle oliën en restjes op je hoofdhuid. Het wast alle shampoo, stijlingproducten en vuil van je laatste douchebeurt eraf. Als je jouw haar hierna nog een keer wast, kan de shampoo echt beginnen moisturizen, volume geven en verzorgen.

Eigenlijk kom het op hetzelfde neer dan wanneer je jouw gezicht reinigt. Je moet eerst jouw make-up eraf halen vooraleer je grondig kan cleansen. Anders blijft er een laagje op je huid en zullen de ingrediënten niet voldoende inwerken. Dit is eigenlijk de beste anti-aging die er is, en hetzelfde geldt dus ook voor shampoo en de levensduur van je haar. Twee keer wassen zorgt er bovendien voor dat je haarolie minder snel opnieuw opdaagt. Wel oppassen dat je met deze techniek je haar niet uitdroogt. Je moet bij de dubbele shampoo beurt een goede conditioner gebruiken op de puntjes, anders gaat je haar crunchy aanvoelen en statisch worden zodra het droog is.

3 x sulfaatvrij wassen

Deze sulfaatvrije shampoos zijn perfect voor een dubbele wasbeurt:

Wasblokje: Fleur de Shampooing

Douce Nature
€ 6,95 – Zoek hier je natuurwinkel en lees hier wat onze beautyredactrice ervan vindt.

New Wash (géén shampoo)

De New Wash (€ 50) van Hairstory is een reinigend melkje van verzorgende oliën dat je haar verzorgt en dikker maakt. Het lijkt alsof je jouw haar met een conditioner wast (hij is 100% detergent-vrij en schuimt niet) dus bij het eerste gebruik, is het best wennen. In elk geval een zachte manier om je haar te wassen en je natuurlijke olie-barrière niet aan te tasten. Wij raden ‘m vooral aan voor droge tot normale lokken.

Voor gekleurd haar

Rahua
€ 36 – Shop hem hier

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Meer haarverzorgingstips