Ik ben, nét als jou, gefascineerd door wenkbrauwen. Ze maken je look – en wat zou het handig zijn als je ze eigenhandig kan perfectioneren. Enter: wenkbrauwtinten voor thuis. Eentje die me het hardst integreert, is de Tattoo Brow van Maybelline en nu we nog een paar weken moeten onderduiken, vond ik dat hét moment om hem eindelijk eens uit te testen.

Semi-permanente tattoo

De Tattoo Brow van Maybelline is een semi-permanente tattoo voor op je wenkbrauwen. En met semi bedoel ik echt semi, want moést het straks misgaan – merk je dat hooguit 3 à 4 dagen.

Ik ben donkerblond en kies voor ‘medium bruin’ – zo kan ik de haartjes van mijn wenkbrauwen het best omschrijven. Voor ik van start ga, maak ik ze schoon met micellair water zodat ik op een proper oppervlak kan werken.

Het stroperige product bevat een handig aanbrengkwastje waarmee je jouw wenkbrauwen goed kan bedekken. Zorg ervoor dat je de natuurlijke haarlijn goed volgt en overlapt en verf langs beide kanten even dik, om straks een scheve blik te vermijden. Probeer je huid onder en boven de haarlijn niet aan te raken, want het product ‘pakt’ ook op de huid.

Op het doosje staat dat je ‘m twintig minuten moet laten zitten. Hoewel me dat lang lijkt voor mijn haartint, doe ik het. Het resultaat is verrassend genoeg naturel. Misschien nét iets donkerder dan dat ik ze normaal zou kleuren maar absoluut niet overdreven – al ga ik ze een volgende keer 5 minuutjes korter laten intrekken.

Het resultaat

Het effect? Ik vergelijk het graag met de ‘powder brows’ uit het salon. Kale en minder begroeide plekjes worden mooi opgevuld en het product geeft vooral véél volume aan je wenkbrauwen. Na dag 4 zie je de kleur nog zitten, op dag 5 zou ik het in mijn geval opnieuw doen.

11u30: hi borstelbrows 👋🏻

11u32: wat is dat wormpje boven mijn oog? 🤨

11u52: tadaaaa!

… 4 dagen later

Wil je jouw wenkbrauwen thuis zelf kleuren? Hieronder vind je enkele tools om het uit te testen. Good luck en onthou: niemand hoeft jou de komende dagen te zien ;-)…

Tattoo Brow

Een peel-off product dat zo’n 3 dagen blijft (Maybelline, € 14,99 via kruidvat.be).

Tint, ontwikkelaar en borsteltje

Mix 0,5 à 1 cm van jouw juiste tint met 10 à 20 druppels Oxidant 3% 10vol. crème, afhankelijk van het volume van jouw wenkbrauwen. Breng aan met een schuin eyelinerborsteltje van het staartje tot de start van je wenkbrauw. Veeg na 10 minuten het product eraf met een proper wattenschijfje. Het resultaat houdt tot 3 weken (Refectocil, € 4,26 voor de tint en € 5,40 voor de ontwikkelaar via kapperskorting.com, € 24,50 voor het kwastje van Clinique via debijenkorf.be).

Gekleurde wenkbrauwinkt

Een getinte inkt die je op je wenkbrauwen laat en ze 36 uur van kleur voorziet (Dior, € 31 via debijenkorf.be).

Wil je liever het effect van hair strokes – ook wel: extra haartjes – dan krijg je het mooiste resultaat nog steeds met een dun stiftje. M.A.C heeft hiervoor de perfecte tool (€ 20 via maccosmetics.be).

Meer over wenkbrauwen

Openingsbeeld: IMaxTree