Nu ook nagelsalons gesloten blijven, gaan heel wat dames zelf aan de slag. Online vind je mooie gellak om je nagels op te fleuren (tip: het Belgische ProNails heeft een goeie webshop!) en de juiste handleiding is daarbij géén overbodige luxe. Hoe je alles tot een goed einde brengt? Wij vroegen het aan nageldesigner Anouk (Nailed It) Nijs.

DIY gellak

PS Geen nood als sommige woorden Chinees klinken; scrol wat naar onder en je vindt een shopping met àlles wat je nodig hebt.

Tip 1: Breng gel nagellak altijd op perfect schone nagels aan

“Vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte en duw de nagelriemen voorzichtig naar achter met een bokkenpoot of cuticle pusher. Verwijder de glans met een white block en ontvet ze met een finishing wipe en nail cleanser.”

Tip 2: Gebruik een primer als de gellak niet goed hecht

“Als de gellak niet goed hecht, kun je dit oplossen door eerst een primer te gebruiken. Breng de primer dun over de nagelplaat aan en langs de top/rand van de nagels. Vermijd hierbij contact met je huid.”

Tip 3: Breng de gellak altijd dun aan

“Dompel het kwastje in de gellak en wrijf af langs de rand van het flesje. Het is altijd beter om 2 dunne lagen aan te brengen dan 1 dikke laag.”

Tip 4: Als er gellak op de nagelriemen zit, verwijder die dan meteen

“Kroop er lak in je nagelriem, haal die er dan af voordat je de nagels laat uitharden. Als gellak niet van de nagelriemen verwijderd wordt, krijg je sneller lucht onder je nagels. Hierdoor kunnen ze minder lang en goed blijven zitten. Je kan de overtollige gellak in de nagelriemen makkelijk verwijderen met een orange woodstick.”

1. Cuticle pusher – om je nagelriemen mee naar achter te duwen
2. White block – om je nagelplaat te ‘buffen’
3. Nail cleanser – om je nagels te ontvetten (€ 9,95 via di.be)
4. Finishing wipe – om je nagels ontvetten én achteraf pluisvrij te maken (€ 9,95 voor 200 stuks via di.be)
5. Orange woodstick – om gellak uit je nagelriemen te halen (€ 2,99 voor 5 via di.be)

De nageltrends van nu

Op de vraag welke nagels het vaakst worden gevraagd, antwoordde Anouk steevast volgende art trends:

Color french

Minimal nailart

Negative space

Ombre manicure

Of je het zélf kan? Do try this vooral at home – nu je tijd hebt. Al lijkt ons een afspraak in het nagelsalon straks de allerbeste optie 🙆🏼💅🏻…

Meer beauty at home

Openingsbeeld: Anouk Nailed It