Olivia Wilde (33) is niet zomaar de Girl Next Door, maar als het op haar dagelijkse make-up routine aankomt, laat ze haar Hollywood allures graag links liggen. “Ik ben een mama. Ik heb een job. Dus in mijn vrije tijd ben ik super lazy als het op beauty aankomt,” zegt de Amerikaanse actrice. Hoe ze die natuurlijke glow dan hocus pocust? Dat legt ze graag uit in deze video voor Vogue.

Geen foundation, wél concealer

Als Chief Brand Activist bij True Botanicals, een 100% natuurlijke beautylijn uit Californië, maken niet-toxische producten deel uit van haar skincare routine. De moeder van twee start met het sprayen van de Renew Hydrating Nutrient Mist en zweert daarna bij haar Pure Radiance Oil, een serum dat ook dient als moisturizer. Olivia brengt nooit zelf foundation aan, een paar toefjes concealer onder haar ogen vindt ze meer dan voldoende.

“Ik wilde, net zoals veel vrouwen in de nineties, de wenkbrauwen van Kate Moss,” biecht Wilde op terwijl ze haar wenkbrauwen bijtekent met een potlood. “Ik plukte toen al mijn haartjes uit en ze zijn nooit meer teruggekomen. Gelukkig kan ik ze eenvoudig faken.”

“Ik vertrouw op mijn vingers”

Een laagje mascara kan ze dankzij haar super natuurlijke wimperextensions skippen, maar ze houdt wel van vloeibare eyeliner om een fijne wing te tekenen. Zo komen haar blauwe ogen nòg mooier uit. “Mijn kleine beautygeheim? Dat is speeksel,” zegt ze terwijl ze een oorstokje nat maakt met haar tong om haar cat eye bij te werken. “Ik gebruik eigenlijk nooit make-up borstels. Ik vertrouw op mijn vingers, want die heb ik altijd op zak,” lacht ze wanneer ze highlighter op haar jukbeenderen dept en blendt met een zachtroze blush op de appeltjes van haar wangen. Ze doet snel nog wat Rodin Lip Balm op haar lippen en voor ze de deur uitgaat, doet ze nog één ding: deodorant sprayen. Want zélfs bloedmooie actrices kunnen in ieders belang absoluut niet zonder ;-).

Meer beauty-routines van celebs