Home Beauty Zo ziet je foundation er altijd vlekkeloos uit

Zo ziet je foundation er altijd vlekkeloos uit

Zo ziet je foundation er altijd vlekkeloos uit

Een goed aangebrachte foundation kan je hele gezicht doen stralen. Maar een foutje is snel gemaakt, wij geven enkele tips om een oranje kaaklijn en strepen te voorkomen.

Stap 1: kies de juiste foundation

Alles begint met de keuze van de juiste foundation. Zorg ervoor dat je een foundation kiest die bij jouw huidtype past. Heb je een vette huid? Ga dan voor een oil-free formule of probeer eens een poederfoundation die je huid mooi mat houdt. Heb je een droge huid? Kies dan voor een hydraterende foundation die je een gezonde glow geeft. Om de kleur van je foundation te kiezen is het altijd een goed idee om je te laten adviseren in de parfumerie. Durf zeker ook om een sample te vragen zodat je de foundation in je eigen badkamer in het daglicht kan testen.

Stap 2: breng je primer aan

Een primer egaliseert niet alleen je huid, maar zorgt er ook voor dat je foundation langer blijft zitten. Kiesook hier een primer die bij je huidtype past. Heb je een vette huid? Ook je primer kan ervoor zorgen dat je huid minder snel gaat glimmen, kies er dus zeker een met matterende eigenschappen. 

Stap 3: breng je foundation aan met je favoriete tool

De makkelijkste manier om je foundation aan te brengen is nog altijd met je handen. Door de warmte van je handen smelt de foundation makkelijk in je huid. Je kan met je handen ook gecontroleerd de dekking bepalen. Let wel op dat je altijd je handen voordat je ermee je make-up aanbrengt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook heel wat kwasten op de markt, deze zorgen ervoor dat je heel precies kan werken. Maar let wel op dat je voldoende blend want anders krijg je strepen. Ga liever voor een full coverage look? Gebruik dan een spons, belangrijk hierbij is wel dat je ze regelmatig wast zodat het hygiënisch blijft. 

Stap 4: de afwerking

Werk je look af met wat concealer onder de ogen of op onzuiverheden en rode plekjes. Wil je extra glow? Dan kan je ook nog wat highlighter aanbrengen op je jukbeenderen. 

Stap 5: fixeren

Om je look af te werken kan je een transparant poeder aanbrengen, dit fixeert je foundation en voorkomt dat je gaat glanzen doorheen de dag. Ook een setting spray kan helpen om je foundation de hele dag op zijn plek te houden.  

Je basis zit er nu op, wil je je make-up helemaal afmaken? Bekijk dan hier een make-up look in minder dan 5 minuten of ga voor een volledige feestmake-up.