De hoge bogen van de abdij van Fontevraud herbergen nu een prachtig designhotel. De prijs voor binnenhuisarchitectuur 2015 ging naar de inrichting met lange abdijtafels, strakke lijnen en sobere aankleding. Vandaag zijn de kloostercellen fraaie staaltjes van ingetogen design. En je eet geen soep en droog brood meer rond de binnentuin van het klooster, maar meesterwerkjes van de gepassioneerde chef. Thibaut Ruggeri, winnaar van de Bocuse d’Or, tovert 5 wonderen op tafel voor € 83, begeleidende wijnen inbegrepen. Wij krijgen amandeltoast en courgettensoep, daarna kalfstartaar met zoethout. “Dat verwijst ook naar vroeger, die soberheid en het gebruik van lokale producten. We hebben hier prachtige vis uit de Loire, onze eigen moestuin... En bij die uitgepuurde gerechten worden de beste wijnen uit de streek geschonken.”
Vroeg ’s ochtends of bij valavond is het een heel aparte ervaring om boven de wijngaarden te zweven. “Aan boord van een ballon zie je de band tussen de wijngaarden en de Loire goed”, legt de ballonpiloot uit. “De wijngaarden van Saumur Champigny groeien op de hellingen langs de Loire en worden afgeboord door het woud van Fontevraud.” Prachtige landschappen glijden onder je voorbij, met de kronkelende rivier, de laatste wilde stroom van Frankrijk onder je. Na je vlucht krijg je 5 % korting in de 42 wijndomeinen waar je bent overgevlogen.
De SNCF brengt je in 5 uur sporen van Brussel naar Angers, vanaf 118,40 heen en terug.
 Reisredactrice Evy Van Elsacker verklapt je verrassende genietplekjes over de hele wereld op feeling.be