Home Celebs 3 manieren om Aleppo te helpen

3 manieren om Aleppo te helpen

3 manieren om Aleppo te helpen

Terwijl wij ons klaarmaken voor gezellig Kerstmis vieren, cadeautjes opendoen en een warm samenzijn rond de kerstboom, wordt er in Aleppo nog steeds zwaar gevochten. We worden overspoeld door berichten over oorlog en geweld. Gisteren nog verscheen er een schrijnende video die bewijst dat de kinderen in Aleppo zo getraumatiseerd zijn, dat ze zelfs niet meer kunnen huilen. Té erg voor woorden. Wil jij graag iets doen, maar weet je niet goed hoe, lees dan even deze tips.

1. Schenk aan goede doelen

Door geld te schenken aan goede doelen, kun je een steentje bijdragen. Er zijn verschillende organisaties die zich inzetten voor de kinderen in Aleppo. Zo kun je bijvoorbeeld in de webshop van SOS Syrian Children of op de website van het Rode Kruis schoolboeken, melkpoeder of voedselpaketten kopen. Ook SOS Kinderdorpen of vzw HUMAIN zijn enkele van de goede doelen waaraan je kunt storten. Zo zijn er een hoop. Bovendien is het nú het moment om nog een fiscaal voordeel mee te pikken, want voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest. Wil je samen met anderen een groter bedrag inzamelen? Organiseer dan iets voor de warmste week van Studio Brussel. Hier kun je een actie registeren of plaatjes aanvragen.

Lees ook: 4 cadeautjes voor het goede doel

2. Doe vrijwilligerswerk

Dat die organisaties prachtig werk leveren is een feit. En naast de werknemers zijn er ook tal van vrijwilligers die hun vrije tijd spenderen om iets mooi te doen voor elkaar. Wil je écht helpen? Doe dan zelf ook vrijwilligerswerk. Niets voor jou denk je? Lijkt ons straf, want ze zoeken letterlijk alles, van mensen die kunnen helpen bij de boekhouding tot vrijwilligers die willen gaan helpen in asielcentra. Alles is mogelijk. Op deze website vind je een lijst, niet alleen voor de kindjes in Aleppo, maar voor allerlei goede doelen. Neem er zeker een kijkje.

3. Laat je horen

Laat je stem horen, laat weten aan de overheden dat je niet akkoord bent met hoe het er momenteel in Aleppo aan toe gaat. Weet je niet goed hoe? Doe mee aan manifestaties. Op 20 december is er bijvoorbeeld eentje in Brussel. Hier vind je er meer info over.

Lees ook: