Het is bijna zover, Valentijn, hét moment om de liefde te vieren. Maar ieder jaar opnieuw is het een uitdaging, wat gaan we nu eigenlijk doen op Valentijn? Wij zetten 5 tips op een rijtje.

Is voor jullie ook ieder jaar een kleine strijd om een leuk plan te bedenken voor Valentijn? Met deze tips sla je de bal zeker niet mis.

1. Ga samen naar La La Land

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een zeemzoet liefdesverhaal en gezellig samen popcorn delen, meer heeft een mens toch niet nodig om Valentijn te vieren. De meningen zijn dan misschien wel verdeeld, maar deze film heeft sowieso alle ingrediënten voor een romantische avond: een boy-meets-girl-verhaal, jazzy muziek en de geweldige Emma Stone en Ryan Gosling.

Wil je weten wat onze chef cultuur vindt van alle oscargenomineerde films? Bekijk dan zeker dit. 

2. Een romantisch weekendje

Waarom niet gewoon een heel weekend nemen om de liefde te vieren? Het mooiste wat je elkaar cadeau kunt doen, is tijd om weer te ontdekken waarom jullie zo verliefd werden op elkaar. Wij genoten van een Vivabox-geschenkbon ‘Weekend for Lovers’ in Zeeland. Een overnachting voor twee met een zalig ontbijt in een villa met geschiedenis, verscholen achter de duinen.  Goes, Vlissingen en Middelburg zijn vlakbij, maar ook een strandwandeling in Zoutelande of Domburg (wat een verademing in vergelijking met onze volgebouwde Belgische kust) is een aanrader. Of je daar ook een beetje lekker kunt eten? Sergio Herman komt uit Zeeuws-Vlaanderen, remember?

Zelf zin in een weekend? Vivabox heeft nu Wonderbox geschenkdozen, waaronder deze, speciaal voor Valentijn. Kies voor de Vivabox ‘Weekend for lovers’ voor  € 139,90, de wonderbox ‘Dromen met twee’ voor 99,90 euro of de Wonderbox ‘Romantisch dineren’ voor 59,90 euro. Succes gegarandeerd.

3. Gezellig uiteten

De liefde van de man gaat door de maag, en toegegeven, die van ons ook. Ga dus gezellig op restaurant. De meeste restaurants bieden een valentijnsmenu aan, dus de opties zijn eindeloos. En als jullie écht van elkaar houden, kun je zelfs eten delen. Bij Baracca in Leuven delen jullie samen ‘social bites’ of genieten jullie samen van een pizza. Of breng nog eens een bezoekje aan het restaurant waar jullie voor het eerst samen naar toe gingen. Alles kan, zolang het maar romantisch is.

4. Samen een potje koken

Houden jullie niet van de drukte van een restaurant? Dan kun je natuurlijk nog altijd zelf koken. Natuurlijk kun je wel wat inspiratie gebruiken. Wil je de meest verleidelijke recepten ontdekken? Bekijk dan hier welke gerechten onze chef Lifestyle Nathalie Balsing heeft samengesteld. Dit geeft ongetwijfeld vonken in de keuken.

5. Samen shoppen voor elkaars cadeautjes

Weinig inspiratie voor valentijnsgeschenkjes? Neem volgende dinsdag een dagje verlof en ga gezellig samen shoppen. Kies voor elkaar het mooiste geschenkje uit, maar maak er bovenal een gezellige dag van om te genieten van elkaar.

 Meer tips voor een romantische Valentijn: