Home Celebs 5 redenen waarom je nooit rijk zal worden

5 redenen waarom je nooit rijk zal worden

5 redenen waarom je nooit rijk zal worden

Hoe mooi zou het leven zijn, alle handtassen en jurken kopen die je maar wilt. Dat is enkel aan de rijken weggelegd. Lukt het jouw maar niet om dat spaarvarken tot aan de nok gevuld te krijgen? Dit zijn waarschijnlijk de oorzaken.

 

 

1. Te veel sparen

Het klinkt een beetje vreemd, maar te veel focussen op sparen is niet goed voor je vermogen. Amper buitenkomen en stoppen met leven, om toch maar geen geld op te doen, is niet het juiste plan. Je bouwt natuurlijk wel een spaarreserve op om later te investeren, maar het is niet voldoende. Probeer liever te focussen om extra inkomsten te verwerven naast je salaris.

2. Niet investeren

Daarnaast moet je je vermogen investeren. Er zijn heel wat mogelijkheden, lange termijn, korte termijn, met risico of zonder,… Laat je dus begeleiden door een specialist en begin niet zomaar te investeren. Zie jij je investeringen graag hangen in je kleerkast? Deze designertassen brengen je later geld op. 

3. Je bent een shopaholic

Wij geven het toe, aan een nieuw paar schoenen weerstaan is niet altijd gemakkelijk. Maar overdrijven is geen goed idee, als je plant rijk te worden. Leef naar je budget en ga er niet over. Wacht tot je budget over hebt om die leuke extraatjes te veroorloven. Gaat al je verdiende geld op aan vervelende rekeningen en leuke hebbedingen, dan ga je nooit kunnen doorgroeien. Maak prioriteiten en stem je budget daarop af. Een inkomsten- en uitgavenlogboek kan hulp bieden.

Lees ook: Opslag vragen doe je zo! 

4. Je bent te snel tevreden

Je huidige loon mag dan wel niet snel zijn, je mag niet té snel tevreden zijn. Vaste uren en een vast werkloon zijn handig, maar succesvolle ondernemers kiezen voor een verloning op basis van het resultaat. Zo kan je loon groeien naarmate je inzet en productiviteit. Hier lees je wat succesvolle mensen doen na hun werk.

5. Je blijft veilig in je comfortzone

Om écht succesvol te worden heb je niet alleen een doel nodig, je moet ook durven uit je comfortzone te stappen. Het is misschien eng, maar risico’s nemen hoort er nu eenmaal bij. En liever spijt van een sprong in het diepe, dan spijt van iets dat je nooit geprobeerd hebt, toch?

Heb een doel, ga voor je droom en sta er vol zelfvertrouwen om het te verwezenlijken.

 

Meer over werk en succes