Home Celebs 5 tips om je man aan te sporen tot huishoudelijke klusjes

5 tips om je man aan te sporen tot huishoudelijke klusjes

5 tips om je man aan te sporen tot huishoudelijke klusjes

Als je dacht dat deeltijds werken je minder stress bezorgt, think again. Uit onderzoek van de VUB blijkt dat parttime werken juist de tijdsdruk bij vrouwen verhoogt. Wij denken instant aan één drieletterwoord dat dit kan oplossen: man.

 

Time to break the rules!

Wanneer een man én een vrouw met kinderen voltijds werken, ligt de tijdsdruk bij de vrouw op 53,3 en bij de man op 49. “Als de vrouw deeltijds begint te werken, verwacht je dat dit cijfer voor haar daalt”, zegt onderzoeker Theun Pieter van Tienoven. “Integendeel, het stijgt naar 56,6 en tegelijk daalt het cijfer van de man naar 47,2. Die is dus meer op z’n gemak.”

Mannen trekken hier aan het langste eind en dat willen we niet zomaar laten gebeuren. Tijd dus om het klassiek rollenpatroon te doorprikken en je man een spoedcursus huishoudkunde te geven. Met deze 5 tips laat je hem niet meer enkel achter zijn grasmachine zweten…

1. Kuis voor meer seks

Koppels die hun huishoudelijke taken eerlijk verdelen, hebben meer seks. Ze zijn meer tevreden en tevredenheid zorgt voor intimiteit.

2. Kies voor een vrouwenberoep

Onderzoek toont aan dat mannen met vrouwelijke beroepen meer doen in het huishouden. Mannen die lesgeven of in de verzorging of verpleging werken, steken thuis gemakkelijker de handen uit de mouwen. Hoog tijd voor een carrièreswitch!

3. Vraag naar vakantie

Spoor je man aan af en toe een dagje verlof te nemen. Woensdag is een uitstekende keuze: in de voormiddag nemen jullie het huis onder handen, in de namiddag geniet je samen met de kids.

4. Maak samen lijstjes

Mannen houden nu eenmaal van lijstjes. Ze willen graag zo snel mogelijk afvinken want zo voelen ze zich beter (ja, het blijven nu eenmaal macho’s ;-)). Je hebt bovendien zelf een beter overzicht en hoeft niets meer te onthouden. En orde in je hoofd, is orde in je huis.

5. Multitasken is écht fun

Mannen willen net als vrouwen graag veel dingen tegelijk. Gelukkig laat het huishouden je volledig toe te multitasken. Dit filmpje is het bewijs, dus watch and learn!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je huis spik en span dankzij deze tips

9 tips om je koelkast proper te houden
Zo vaak was je best je hoofdkussen
4 tips tegen zweetluchtjes in kleding