Joep-ie kerst! Kalkoenen eten, massa’s ijsstronken verorberen en vooral: véél pakjes. Klinkt dit niet bekend in je oren? Dan ben jij één van de weinige pechvogels die Kerstmis niet viert. Maar, no worries: dankzij deze activiteiten (die mogelijks nòg leuker zijn dan urenlang aan een familietafel zitten) beleef ook jij een magische kerst.

Benieuwd hoe de celebs Kerstmis vieren? Check hier de mooiste kerstbomen van Hollywood.

5 to do’s tijdens kerst

Een magisch Winter Efteling

Laat je betoveren door de prachtige sprookjesfiguren in de Efteling. Tijdens de winter wordt het pretpark nòg magischer met dwarrelende sneeuwvlokken, heerlijke poffertjes en bloedmooie sneeuwprinsessen. Koop je tickets voor kerst hier.

Kerst in het MergelRijk

De historische mergelgroeve in Valkenburg wordt extra sfeervol tijdens kerst. In het Mergelrijk bekijk je de unieke film van het Kerstverhaal en knutsel je een eigen Kerstsouvenir in elkaar. Puur genieten, samen met je familie. Kaartjes koop je hier.

Film: Office Christmas Party

Ook een ciné-uitje op kerst is een goed idee. In Office Christmas Party dreigt de baas van een familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Daarop roepen Clay en zijn technisch directeur hun collega’s bij elkaar om een (nogal uit de hand gelopen) kerstfeest te organiseren… Tickets en programmatie vind je hier.

China Light @ Antwerpse Zoo

Nog tot Chinees nieuwjaar (15 januari) zie je in de Antwerpse Zoo na zonsondergang honderden lichtobjecten in gekleurd zijde. Van kwallen tot draken, van bijen tot leeuwen, olifanten tot pauwen. Dit kleurrijke spektakel fleurt de donkerste tijd van het jaar op. Tickets bestel je hier.

Bezoek aan het kasteel van Modave

Het kasteel van Modave is één van de weinige Waalse kastelen die je tijdens de feestdagen kan bezoeken. En waar liever wil je zijn dan in een rijkelijk versierd kasteel tijdens kerst? Feeërieke informatie check je hier.

Meer cultuur tijdens de kerstperiode

10 films om een regenachtige herfstdag door te komen
Deze Netflix serie wordt jouw nieuwe verslaving
5 series die je dit najaar moet zien