Home Celebs 5 x tips om het koel te houden bij warm weer

5 x tips om het koel te houden bij warm weer

5 x tips om het koel te houden bij warm weer

Nood aan afkoeling wanneer het kwik in de richting van de 30° Celsius stijgt? Wij zetten 5 tips op een rijtje hoe je jezelf koel kan houden bij deze warme temperaturen.

 

1. Ice ice baby

Als je één iets zeker niet mag vergeten, is het om je  voorraad ijsblokjes in te slaan. Warm weer vraagt om vele koele blokjes ijsjes. Wil je iets specialer dan gewone blokken bevroren water? Maak dan ijsblokjes in een bepaalde smaak. Zo kan je bijvoorbeeld limonade invriezen om er zo ijsblokjes van te maken. Je kan er ook een stukje fruit of een eetbare bloem in stoppen. Zo geef je toch nog dat tikkeltje extra aan jouw ijsblokjes.

ijsblokjes

2. Gezonde ijsjes

Het ideale middel om af te koelen: een lekker, koud ijsje. Enige minpuntje aan dat verrukkelijke bolletje roomijs zijn de calorieën. Een gezond, maar zeker even lekker alternatief is het fruitijsje. Je mixt fruit met water  en stopt het ijsje nadien in de diepvriezer.

ijsjes

3. Koop een afkoelende spray

Elk bekend cosmeticamerk heeft wel een verfrissende én afkoelende spray. Ideaal  om je gezicht eventjes met water te besproeien. Zo kan je Evian Brumisateur kopen die je gewoon in de supermarkt vindt.

Evian

4. Tijd voor een voetbadje

Het is niet nodig om een heel bad of zwembad te laten vollopen. Als je jezelf wil verfrissen, kan je ook gewoon al een voetbadje vullen. Als je je voeten verfrist, voelt je lichaam vanzelf koeler aan. Zo kan het ook al helpen om gewoon pootje te baden.

voet bad

5.  Kleed je luchtig

Vermijd de kleur zwart en draag luchtige kleding. Doe bijvoorbeeld een los kleedje aan of een shortje met een los topje op. Kies ook zeker niet voor kleuren zoals grijs als je onaangename zweetplekjes wil vermijden.

kleding luchtig

Lees ook: