Home Celebs 7 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend

7 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend

7 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend

Hoe doen ze het, die succesvolle mensen? Een gezinsleven combineren met hun ambitieuze carrière en er ook nog een sociaal leven op nahouden. Ze starten hun dag vroeg en gaan ervoor. Dit zijn 7 dingen die succesvolle mensen doen nog voor het ontbijt geserveerd is.

Snel een douche nemen na je wekker afgaat om dan in de auto te springen en naar het werk te vertrekken. Herkenbaar? Toch kan het anders. Succesvolle mensen halen veel uit hun ochtend. Dit zijn 7 dingen die ze doen.

1. Ze staan vroeg op

Door vroeg op te staan, krijg je niet alleen meer gedaan. Je kunt ook even rustig wakker worden, alleen zijn en zonder afleiding je ding doen. Moeite om uit je bed te komen? Zet je wekker iedere dag een kwartiertje vroeger en snooze niet, zorg desnoods dat je moet opstaan om je wekker uit te duwen. Kruip dus ook op tijd onder de wol, om toch voldoende slaap te hebben. Ben jij een moeilijke slaper? Hier vind je 7 tips om beter te slapen.

2. Ze doen aan beweging

Sporten of een andere vorm van beweging is een goede manier om wakker te worden en fris aan je dag te beginnen. Bovendien is het goed voor je creativiteit, je productiviteit en je lichaam. Geen loper? Met deze leuke activiteit verbruik je even calorieën. Leuk én gezond.

Lees ook: 5 dingen die succesvolle mensen doen na het werk

3. Daarna een verfrissende douche

Uit onderzoek blijkt dat de beste ideeën ontstaan wanneer je onder de douche staat. Het warme water zorgt dat je ontspant en afleiding rond ons wegneemt. Dat zorgt voor dopamine, een hormoon dat onder andere onze creativiteit stimuleert. Je haar ‘s ochtends of ‘s avonds wassen? Hier ontdek je wat het best is voor jou.

4. Ze nemen tijd voor hun gezin

President Obama neemt, ondanks zijn drukke schema, altijd tijd om samen met zijn gezin te ontbijten, vertelde hij in een interview. Als hij er tijd voor kan maken, dan wij ook. Neem dus tijd om gezellig samen te tafelen ‘s morgens. Uiteraard kies je voor een gezond ontbijt. Banaan vermijd je best ‘s morgens, hier lees je waarom.

Lees ook: 7 dingen die we kunnen leren van georganiseerde mensen

5. Ze volgen de actualiteit

Of je ‘s morgens de televisie aanzet, de krant leest of het radionieuws beluistert. Het nieuws volgen is belangrijk. Je weet niet alleen wat er aan de hand is in de wereld zodat je kunt meepraten, succesvolle mensen zoals Bill Gates en Warren Buffett volgen de actualiteit om te weten hoe het nieuws hun werk kan beïnvloeden.

6. Ze noteren

Succesvolle mensen schrijven in de ochtend. Je kunt een handige to-do-lijst opstellen voor de rest van de dag, maar het is ook nuttig om op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Het neemt maar even in beslag en is écht goed voor je humeur en welzijn. Wanneer je later een piekermoment hebt, is het ook leuk om te lezen. Hier vind je tips om voor eens en altijd te stoppen met piekeren.

Lees ook: 6 signalen dat je stress hebt zonder dat je het weet

7. Ze werken aan een ‘passion project’

Heel wat succesvolle mensen hebben buiten het werk een project waar ze echt gepassioneerd over zijn. Kies dus zelf ook een projectje waar je jezelf in kunt uitleven. Het geeft een boost aan je creativiteit en enthousiasme én verbetert je vaardigheden. Google stimuleert het hebben van ‘passion projects’, en zo is bijvoorbeeld Gmail ontstaan. De ochtend is het perfecte moment om er aan te werken.

Meer over werk: