Iedereen kent wel iemand die écht het grote geld heeft. Maar hoe doet ze het in hemelsnaam? Dit zijn 7 geheimen die je rijke buurvrouw je nooit vertelt.

1. Ze spendeert nooit meer dan ze verdient

Verleidelijk, je kredietkaart gebruiken voor die ene mooie handtas of dat paar schoenen waar je van droomt. Maar je rijke buurvrouw weet dat ze dan veel te veel geld kwijt is aan intresten. Zij spendeert enkel geld dat ze effectief heeft en neemt – behalve dan voor haar huis – geen leningen.

Hier lees je ook 10 eenvoudige manieren om geld te besparen

2. Terwijl jij Starbucks drinkt, zit zij in haar zwembad

Oké, zij heeft misschien een prachtig huis met een zwembad. Maar ze bespaart op andere dingen, zo maakt ze zelf haar koffie en koopt ze geen dure Starbucks, bereidt ze op voorhand lunches om op het werk te eten en vergelijkt ze prijzen vooraleer ze een nieuwe auto koopt (waar ze dan ook lang mee doet).

Ontdek hoe je zelf rijk kunt worden dankzij deze tips van een miljonair

3. Ze ziet de voordelen van een tweede job

Ze beseft als geen ander dat haar tweede job een goede manier is om geld te verdienen én te zorgen dat ze bezig is, zodat ze ook geen geld kan opmaken. Bovendien leert ze er mensen kennen zodat ze haar netwerk kan uitbreiden, contacten die later nog nuttig kunnen zijn.

Lees hier tips van een expert om succesvol te netwerken

4. Ze weet dat geld als een kleuter is

Geld is eigenlijk als een kleuter, het kan niet voor zichzelf zorgen. Je kunt niet verwachten dat je rijk wordt als je niet naar je geld omkijkt. Een logboek bijhouden met inkomsten en uitgaven kan helpen. Maar zorg vooral dat je weet hoeveel je uitgeeft met je kredietkaart, welke intresten je betaalt en wat er maandelijks binnenkomt.

Zelfs reizen hoeft niet duur te zijn, ontdek hier de goedkoopste bestemmingen van het moment

5. Ze doet wat ze graag doet

Je vindt ongetwijfeld een aantal jobs waarmee pakken geld te verdienen valt, maar let op: je rijke buurvrouw kiest voor een job die bij haar past en waar ze echt van houdt. Enkel door je job met passie en liefde te doen, kun je er écht goed in zijn. En door jezelf te bewijzen, kun je een hoger loon vragen. Win-win!

Heb jij jouw droomjob gevonden? Je merkt het aan deze 9 signalen.

6. Ze is er vroeg aan begonnen

Geld heeft tijd nodig om te groeien. Je rijke buurvrouw is dus op tijd begonnen en heeft al een aardig potje in haar pensioenspaarpotje, heeft altijd netjes iets opzij gezet en heeft een goed overzicht over al haar uitgaven. Niet herkenbaar? No worries! Want zelfs als je nu begint, kun je heel veel bereiken. Zet iedere maand iets op je spaarrekening, doe aan pensioensparen en probeer te besparen op nutteloze uitgaven.

Hier lees je wat je nóg gelukkiger maakt dan die opslag of nieuwe handtas

7. Ze is nooit jaloers

Een van dé meest belangrijke dingen die je kunt leren van je buurvrouw? Ze is nooit jaloers. Want misschien heeft ze wel een riante villa en een zwembad, ze bespaart ongetwijfeld op andere dingen die jij niet ziet. Maar dat kan haar helemaal niets schelen, want zij spendeert haar geld aan wat zij belangrijk vindt, en dat kunnen we maar beter allemaal doen.

Meer tips over geld & werk: