Zomerseizoen is ook: trouwseizoen. Haal je mooiste pasteloutfit dus boven – wij tippen deze zoete jurkjes voor bruidsmeisjes-to-be – en vergeet ook je goede manieren niet van de kapstok te halen. Het zou zonde zijn als jij, nu de zon net heerlijk schijnt, alles toch nog in het water laat vallen…

9 DO NOT DO’s op het trouwfeest van je beste vriendin:

1. Kruip niet aan tafel bij het kersverse koppel

Als de liefdesduifjes ervoor gekozen hebben met tweetjes aan tafel te schuiven, laat ze dan even genieten van hun quality time samen. Je hoeft niet bij hen te gaan zitten voor een gezellige socialize, zij zullen wel langs elke tafel wandelen om een babbeltje te slaan.

2. Schrok niet alle hapjes naar binnen

Dat is om problemen vragen. Wacht je beurt af en zorg ervoor dat ook je oma dat lekker stukje meloen met parmaham heeft geproefd, anders kan je boze blikken verwachten…

3. Slechte drankjes? No comment

Het is al moeilijk genoeg om het juiste eten en drinken te kiezen en hoogstwaarschijnlijk heeft het bruidspaar er al wekenlang over gediscussieerd… Als je de drankjes écht niet lekker vindt, toon dat dan niet op je gezicht. Je wil toch geen ruzie uitlokken op een trouwfeest?

4. Hetzelfde geldt voor het eten

Denk eraan: niet iedereen heeft dezelfde smaak, je zit niet in een vijfsterrenrestaurant én je hoeft bovendien niet te betalen vandaag. Als jouw steak nét dat ietsje te lang gebakken is of de pasta wat te lang heeft gekookt, zeg je daar dus NIKS van.

5. Overdrijf niet met alcohol

Hang niet constant aan de bar (ook al staat er een ober achter die je wel ziet zitten). De drankjes dienen om gezellig te toosten met de bruid en bruidegom, niet om op de grond te smossen omdat je poepeloere bent. Don’t do dus: een escapade boven het toilet zou zonde zijn van de avond.

6. Draag absoluut geen wit

Deze weet je als goed opgevoede gast vast wel: zorg ervoor dat je niet mooier bent dan de bruid en draag vooral geen wit (als dat de kleur van haar jurk is tenminste). Bovendien niet de beste optie op een feest waar food- en drankvlekken om de hoek gluren. Ook deze modeblunders maak je best niet op een trouwfeest.

7. Laat de decoratie op z’n plek

Laat de bloemen, kaarsen en tafeldecoratie op z’n plek staan. Ook als ie nu net zo mooi in je interieur zou passen. De bruid en de bruidegom hebben er vast veel centen voor betaald en no worries: hun aandenken zal ook wel iets fijn zijn. Met deze 7 leuke gadgets geef je hen alvast wat inspiratie.

8. Ga zitten waar je hoort te zitten

De tafelschikking is voor de bruid en bruidegom vaak een hel. Je kan nooit iedereen tevreden houden dus respecteer hun keuze en maak er altijd het beste van. Trouwens: het koppel zal wel een goede smaak hebben zeker als het op vriendinnen aankomt? Jij bent er immers één van ;-).

9. Don’t flirt with the waiter

Nogal zie je achter de bar een knappe snoet verschijnen. Don’t you dare. Flirten op een trouwfeest mag, maar de obers laat je met rust. Die moeten er immers alleen maar voor zorgen dat de avond goed verloopt. Je zou niet willen dat zijn plateau champagne over de bruid vliegt omdat je hem net een knipoog gaf…

Note to the bride

SOURCE: delish