Home Celebs 9 signalen dat jij jouw droomjob hebt

9 signalen dat jij jouw droomjob hebt

9 signalen dat jij jouw droomjob hebt

Jezelf ontplooien, bijleren of iets doen voor de maatschappij. Er zijn heel wat redenen waarom een job een ‘droomjob‘ is. Heb jij dé job van je dromen te pakken? Dat ontdek je aan deze 9 signalen.

1. Hoera, het is maandag

Je staat goedgezind op en haalt energie uit je werk. Zelfs op maandag zie je er helemaal niet tegenop om naar je werk te vertrekken. Bovendien vliegt de tijd altijd, omdat jij je competenties en talenten volop kan inzetten. Laat die to-do-lijstjes maar komen! ‘s Morgens weinig energie? Lees dan deze tips van een expert.

2. ‘Knap gedaan!’

Je haalt voldoening uit je job en voelt je gewaardeerd. Af een toe een schouderklopje van een collega of baas kan echt wonderen doen. Tip: geef zelf ook eens een complimentje aan een collega. Kun jij je nieuwe ideeën kwijt en heb je eerder een ‘flamingobaas’? Lees dan hier de tips van een expert.

3. Fouten maken kan gebeuren

Je wilt je werk zo goed mogelijk doen maar een foutje kan natuurlijk eens gebeuren. Je baas begrijpt dit, en ziet dit als een leerproces. Geen vingerwijzen of verwijten, maar uitleg over hoe het beter kan. Je baas heeft respect voor jou en dat is omgekeerd ook zo. Is jouw baas niet zo’n type? Dan is hij misschien een ‘zeemeeuwmanager’, lees hier wat een expert erover vertelt.

Toe aan een nieuwe uitdaging? Lees hier de tips van Elke Jeurissen

4. Je loon zit goed

Een goed loon is niet voor iedereen topprioriteit, voldoening des te meer. Toch is het belangrijk dat je correct verloond wordt en dat je de extralegale voordelen krijgt die horen bij jouw positie. Wil jij opslag? Lees dan deze tips. 

5. Vertrouwen is de sleutel

Je vertrouwt je teamleden voor de volle 100% en dat vertrouwen is wederzijds. Een goede verstandhouding met je collega’s is essentieel voor een leuke werkplek. Geen roddels en venijn, maar vertrouwen en een aangename samenwerking. Werk jij regelmatig van thuis uit? Lees dan deze tips om efficiënt te zijn bij je thuis.

6. Niet easy peasy!

Je werk is niet easy peasy, je wordt uitgedaagd om het beste van jezelf te geven. De perfecte situatie is dat je deels in je comfortzone zit en deels uitgedaagd wordt. De combinatie is perfect. Doordat je kunt bijleren, kun je jezelf ontwikkelen. Maar het mag natuurlijk ook niet té veel zijn, want dan raak je uitgeblust. Neem om dezelfde reden wat tijd voor jezelf. Lees hier hoe je dat doet.

Lees ook: 7 dingen die we kunnen leren van georganiseerde mensen

7. Een veilige haven

Je werkplek is veilig, gezond en inspirerend. Er wordt rekening gehouden met veiligheidsvoorschriften en in de ruimte kun je je creativiteit de vrije loop laten. Bovendien zit ook het energieniveau goed. Iedereen voelt zich goed, de algemene tevredenheid wordt regelmatig getoetst en problemen worden besproken. Heb jij een bureaujob? Lees dan zeker deze tips om rugproblemen te voorkomen.

8. Dezelfde visies

Je gelooft in de visie en de strategie van je bedrijf. Simpelweg omdat je dezelfde visie hebt. Bovendien heb je niet het gevoel dat je eigen normen, waarden of ideeën aan de kant moet schuiven omdat die niet passen bij je bazen, oversten,… Je bent gewoon jezelf en dat past perfect bij het bedrijf. Graag interessante mensen ontmoeten met dezelfde visie? Dat kan door te netwerken. Lees hier advies van een expert.

9. You’re happy

Een van de belangrijkste graadmeters is natuurlijk of je je gelukkig voelt. Kan jij je uitleven in je werk en word je vrolijk van die zotte collega’s van je? Heb je het gevoel dat jij een verschil kan betekenen? Dan heb je écht jouw droomjob gevonden, dat is super. Geniet ervan! Werken aan je algemeen geluk kan met deze 10 tips. 

Meer over maatschappij & welzijn

5 dingen die succesvolle mensen doen na hun werk
7 signalen dat je een workaholic bent
6 signalen dat je stress hebt zonder dat je het weet
Make it work: liever smartphone dan seks