Home Celebs 9 tips om liefdesverdriet te verwerken

9 tips om liefdesverdriet te verwerken

9 tips om liefdesverdriet te verwerken

Liefdesverdriet kan erg pijnlijk zijn. Dankzij deze 9 tips verwerk je jouw relatiebreuk. 

1. Wie ben ik? 

Vraag je af hoe je partner je ziet in een relatie. Ziet hij je als een dierbaar en lievend persoon of ben je eerder een 'vijand' geworden. Bij de laatste is het duidelijk dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Of beide karakters passen niet bij elkaar. Een punt zetten achter je relatie is naar de toekomst toe de beste oplossing. Lees hier wat je kan doen als je nog twijfels hebt over de relatie.

2. Steunend netwerk

Lieg niet tegen je vrienden en familie. Je moet je niet schamen om te praten over je 'slechte' relatie. Verwaarloos daarom nooit je vrienden. Zeker niet gedurende een relatiebreuk. Zo kan je terugvallen voor steun en weet je naaste omgeving meteen wanneer ze te hulp kunnen schieten. (Hou dan wel rekening met tip 7) 

3. Vermijd een rebound

Eens de stap naar de breuk is gezet, is troost en steun heel belangrijk. Het gevoel dat je wil terugkeren naar je ex is groot. Daarom zijn je ouders, broers of zussen én beste vriend(inn)en er die je helpen hier niet aan toe te geven. Al is de stap naar een rebound-effect zeer groot. Lees hier de 5 dingen die je moet weten over een rebound-relatie

4. Zoek afleiding

Zorg dat je hechtingsbehoeften op andere manieren worden vervuld. Haal het meeste uit de afleiding door eens een massage te plannen. Of reageer je af met lichaamsbeweging en troost jezelf met gezond voedsel. Probeer eens de vijf heerlijke tussendoortjes zonder schuldgevoel! Hoe beter dit lukt, hoe beter je in je vel zit en hoe minder pijnlijk de breuk. 

5. Geen schaamte

Natuurlijk ben je beter af als je het contact met je ex vermijdt. Wil je toch nog eens praten, maak jezelf daar dan geen verwijten over. Een beetje zelfmedelijden moet zeker kunnen. Wees vooral ook niet té kritisch voor jezelf. Hier lees je 5 tips om minder zelfkritisch te zijn.

6. Pijn is echt!

Voel je niet schuldig als je het moeilijk hebt. Je vrienden dringen er misschien op aan om je ex uit je hoofd te zetten en de draad weer op te pikken. We weten maar al te goed dat de pijn echt is, het is een verwerkingsproces waar je door moet. Dus wees aardig voor jezelf. Bekijk eens de 10 tips die leiden naar geluk

7. Zijn de herinneringen echt? 

Als je overspoeld wordt door positieve herinneringen, vraag eens aan een goede vriend(in) of ze wel echt kloppen. Je kijk op je relatie is niet altijd realistisch. Zelfs als je je ex soms mist of idealiseert, zal de werkelijkheid uiteindelijk wel doordringen. 

8. Schrijf

Het klinkt cliché, maar schrijf al de negatieve redenen op waarom de relatie werd beëindigd. Je herinnert dan enkel de slechte momenten in de relatie, en de beste manier om deze vers in je geheugen te houden is om ze op te schrijven. Denk je nog eens terug aan de positieve herinneringen? Neem dit lijstje dan eens vast en lees het grondig door. Het helpt écht! Schrijven kan nog positieve effecten hebben, lees hier wat het met je zelfvertrouwen doet.

9. De pijn gaat voorbij

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de pijn zal voorbij gaan. Hoeveel pijn je momenteel ook hebt… De meeste mensen herstellen goed van een gebroken hart en krijgen uiteindelijk een beter leven! 

Heb je een moeilijk relatie? Lees dan zeker "Ik moet bij hem weg": 5 tekenen van het einde van een relatie en 3 tips om je relatie te verbeteren

 

boek verbonden

Vond je deze tips nuttig en wil je meer te weten komen over het hechtingssysteem en tips voor een goede relatie? Lees dan zeker het boek 'Verbonden: hechting & liefde'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: 

Volgens deze 40 + mama komt een kindje nooit te laat

De nicht en de moeder van Ria stapten uit het leven

Video: "durf jij je af te vragen wie je werkelijk bent?"