We snappen wel waarom de Britse prins Harry voor Meghan Markle is gevallen. Ze ziet er fantastisch uit. Hoe ze dat doet? Ze leeft gezond en doet aan sport. Haar favoriete work-out? Dynamic Pilates, en wel om deze redenen.

Meghan Markle sport al van jongs af aan. “Mijn moeder is yoga-instructeur, het belang van lichaamsbeweging en een fit lichaam werd met de paplepel meegegeven”, vertelt ze in Women’s Health UK.

Hoewel ze nog steeds van yoga houdt, is er een bepaald type pilates dat haar absolute favoriet is. “Pilates Platinum is fantastisch voor je lichaam.” Ze leerde het kennen dankzij haar personal trainer en ondertussen goede vriendin Heather Dorak.

“Ik heb al veel work-outs geprobeerd en soms keer je na één les nooit meer terug. In deze studio is het anders. Je lichaam verandert onmiddellijk, je ziet en voelt écht verschil. Verder is Heather geweldig en de mensen in de lessen zijn erg motiverend.”

Dynamic Pilates wordt uitgeoefend op een Megaformer. Het verhoogt de weerstand van je geïsoleerde spiergroepen en daagt ze telkens opnieuw uit. Boven verbrand je veel calorieën in een relatief korte work-out. “Op een zeer efficiënte manier worden spierkracht, balans en flexibiliteit opgeschroefd”, aldus Meghan.

Heather boeken zal in België onmogelijk zijn. Maar ook in België vind je heel wat studio’s waar er dynamics of reformer pilates gegeven wordt.

Meer over Meghan Markle: