Na je studententijd samenhuizen in een appartement met je één jaar jongere zus in een hippe wijk in hartje Londen: hét klinkt misschien eerder cool dan koninklijk, maar ook de zusjes Middleton deden het wel degelijk. De trendy bachelorette-stek in Chelsea ging – bij gebrek aan inwoners – trouwens zopas onder de hamer: voor zo’n kleine 2 miljoen euro werd het Londense driekamer-appartement verkocht.

Ook benieuwd in welke woonst Pippa en Kate Middleton hun twintigerjaren spendeerden? Kijk en lees dan zeker even mee.

Hippe buurt

Het appartement in kwestie betreft een pand in de opgewaardeerde Londense buurt Chelsea, dat zich uitstrekt over drie verdiepingen en beschikt over een ruime open living, een paar klassieke witte traphallen, twee master bedrooms en een luxueuze inkomhal. Niet slecht voor twee pas afgestudeerde jonkies toch?

Kate en Pippa’s ouders Michael en Carole Middleton kochten de stek voor hun dochters in 2002 voor zo’n kleine 780.000 pond – of voor omgerekend zo’n 865.000 euro.

Kate nam haar intrek in het optrekje nadat ze in 2005 afstudeerde aan St. Andrew’s University en het jaar daarop een baan versierde bij het Britse modelabel Jigsaw. Ook Pippa zou niet lang daarna het pand betrekken. Na een vijftal jaar – en een verkering met Prins William later – trok Kate in 2010 weer uit de flat om samen met William haar intrek te nemen in hun vakantiehuis in Anglesey.

Inmiddels betrekt Kate natuurlijk met haar hele gezin – dochter Charlotte en zoontjes Louis en George incluis – een hele vleugel in het Royale Kensington Palace – alwaar ze maar liefst zo’n 20 kamers ter hunner beschikking hebben. Van een kleine upgrade gesproken.

Bachelorette house

Daar ook zus Pippa zich een aantal jaar geleden met haar man James en haar zoontje Arthur, van wie ze in oktober 2018 beviel, settelde in een iets ruimere stek – een Londens herenhuis van maar liefst 17 miljoen pond, of omgerekend zo’n 18,8 miljoen euro – bleef er voor ouderkoppel Michael en Carole niet echt een reden meer over om het voormalige vrijgezellenhuis van hun dochters nog te houden.

Recent werd het Londonse appartement dan ook voor 2,2 miljoen euro op de vastgoedmarkt gebracht – een prijs die de Middleton’s er overigens wel niet voor kregen, want de stek ging zopas onder de hamer voor zo’n kleine 70.000 pond minder dan de vraagprijs.

Niet dat Kate of Pippa – gezien hun huidige behuizings-toestand – daar waarschijnlijk écht iets mee zullen inzitten.

 

Lees ook:

Openingsbeeld: Getty Images. Overige beelden: Frank Knight.

SOURCE: Architectural Digest