Home Celebs Daarom draagt een groot deel van Amerika een veiligheidsspeld

Daarom draagt een groot deel van Amerika een veiligheidsspeld

Daarom draagt een groot deel van Amerika een veiligheidsspeld

Op Twitter en Instagram zie je hem telkens opnieuw opduiken, de veiligheidsspeld. En dat is niet zonder het reden. Het is geen accessoiretrend, maar wel een stevig statement.

Als je dit niet weet, heb je écht onder een steen geleefd, maar toch even herhalen: Trump is president. En niet iedereen is daar even blij mee. Want Trump mag dan wel gewonnen hebben, Clinton had meer stemmen in totaal én als enkel de jonge generatie mocht stemmen, had de uitslag er volledig anders uitgezien.

Lees ook: Deze Obama-Biden-memes maken je dag goed

En hoe kun je op een vredevolle manier duidelijk maken dat je het niet eens bent met de keuzes en dat je iedereen respecteert? Juist ja, door mode. Door een veiligheidsspeld te dragen wil je ‘veiligheid’ bieden aan alle mensen ongeacht geslacht, geaardheid, afkomst, achtergrond,… Een soort van hart onder de riem aan alle minderheidsgroepen.

👊🏻👊🏼👊🏽👊🏾👊🏿 #safe

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sociale media

En dus worden er op sociale media beelden gedeeld van veiligheidsspelden op een kraag of revers. De veiligheidsspeld kiezen als symbool is helemaal niet nieuw. Denk maar aan de punkers die het massaal droegen. En ook na de Brexit zag je al foto’s met veiligheidsspelden passeren op Facebook, Twitter en Instagram. Daar riep Allison, een vrouw uit de UK, op om foto’s te delen met de hashtag #safetypin. Want zij zag na de Brexit het aantal xenofobische incidenten met 57% stijgen.

Lees ook: Dit zijn de favoriete Obama-foto’s van de fotograaf van het Witte Huis

Kritiek

Wij vinden het een mooi initiatief, want is het niet haatdragend, veilig en geef toe: de wereld kan wel wat meer liefde, openheid en verdraagzaamheid gebruiken. Toch krijgt de actie bakken kritiek. Uiteraard van Trump-aanhangers, maar ook anderen zijn kritisch ten opzichte van de veiligheidsspelden. “Een veiligheidsspeld dragen is eenvoudig en sust je geweten. Maar écht veranderingen aanbrengen is moeilijker”, klinkt het. Of “Een selfie nemen met een veiligheidsspeld is gemakkelijk.” Wel, wij kunnen alleen maar hopen dat het een begin is van wat extra verdraagzaamheid.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Meer artikels over maatschappij