Home Celebs Daarom leg je je gsm best niet op tafel tijdens een gesprek

Daarom leg je je gsm best niet op tafel tijdens een gesprek

Daarom leg je je gsm best niet op tafel tijdens een gesprek

Dat sms'en tijdens een gesprek niet erg beleefd is wist je natuurlijk al. Maar onderzoek bewijst nu ook dat je je gsm best niet op tafel legt tijdens een gesprek. 

Een Onderzoek waaraan 100 mensen deelnamen, wijst namelijk uit dat mensen een gesprek minder aangenaam vinden als de telefoon van hun gesprekspartner zichtbaar is. Zelfs al ben je niet met je smartphone bezig, vanaf het moment dat hij in het zicht ligt, is de kans groot dat de gesprekskwaliteit aanzienlijk daalt. 

Door de telefoon in het zicht voelen mensen zich namelijk minder verbonden met de ander en kunnen ze zich minder goed in hem of haar inleven. Waarschijnlijk ligt dat aan sociale signalen, zoals gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, die minder goed kunnen opgepikt worden. Opvallend, de onderzoekers merkten dat dit effect sterker is bij goede vrienden dan bij kennissen

Hoe handig het soms is om snel nog een sms'je te versturen of hoe fijn het kan zijn om je achter te verschuilen… Je laat je gsm best in je handtas en babbelt écht. 

Je neemt je smartphone ook beter nooit meer mee in bed, hier lees je waarom.

 

Lees ook: 

36 vragen om (opnieuw) verliefd te worden

9 tips om een beter mens te worden

Onderzoek: is smaak hét recept van de liefde?