Dat ultieme kerstgevoel reikt verder dan een bloedband; zonder vrienden geen feest. Wij nodigden in dit nummer van Feeling onze favoriete gezichten van 2019 uit met hun besties (friends en/of family) en zie ze stralen! Bekijk hier alvast een preview, en ren daarna naar de krantenwinkel om de nieuwe Feeling in huis te halen!

Documentairemaakster van Bloed, Zweet & Luxeproblemen – Karine Claassen feest met Vandaag-presentatrice – Danira Boukhriss Terkessidis

Danira: “Bij televisie werk je soms voor een korte periode zeer intens met een groep mensen samen. Op zulke momenten voelt het alsof je familie bent. Maar achteraf, wanneer iedereen weer bezig is met een ander project, verwatert het contact weleens.”

“We delen onze vibe en basiswaarden. En we lachen allebei om memes van dansende baby’s”

Karine: “Ik besef dan ook dat een hechte, blijvende vriendschap als die van mij en Danira iets heel bijzonders is in de mediawereld. Al hebben wij nog nooit samengewerkt. Het enige ‘media-aspect’ dat ons bindt, is dat we jonge vrouwen zijn die werken op een nieuwsdienst die overwegend bevolkt wordt door blanke mannen van middelbare leeftijd (lacht).”

Danira: “We zien elkaar meestal buiten het werk, maar het is zeker een pluspunt dat we allebei in die wereld zitten. Zo zullen we het elkaar niet snel kwalijk nemen als een afspraak last minute wordt afgezegd door het werk.”

Karine: “En we steunen elkaar op de moeilijke momenten die onlosmakelijk met de job verbonden zijn. Danira is wat bekender dan ik, en dus is de kans dat ze reacties krijgt op wat ze doet groter. Maar of het nu positieve of negatieve commentaren zijn: ik vind het bewonderenswaardig hoe ze altijd met haar voeten op de grond blijft.”

Danira: “Wanneer een van ons een minder leuke recensie krijgt, kunnen we daar soms samen over zitten vitten. Zeker als die commentaren heel persoonlijk zijn, en niet enkel over het programma gaan. Dan wil ik haar meteen vertellen dat die ene mening zeker niet de waarheid is.”

Karine: “Het meest bijzondere aan onze vriendschap is dat Danira structuur in mijn hoofd kan brengen als ik het zelf even niet meer weet.”

Danira: “En Karine heeft op haar beurt een heel hoge gunfactor. Ze wenst iedereen alle geluk en kansen van de wereld toe.”

Karine: “We hebben dezelfde vibe en basiswaarden. Als Danira zich ergens druk over maakt, begrijp ik haar altijd.”

Danira: “Én nog belangrijker: we kunnen lachen om dezelfde dingen. Zo sturen we elkaar vaak onnozele memes via Instagram, van schattig dansende baby’s bijvoorbeeld (lacht). We kijken ook altijd naar elkaars programma’s en geven elkaar feedback. Karine heeft een grote naturel als interviewster, en kan op die manier heel veel uit mensen krijgen. De dingen die ze maakt, interesseren me oprecht. Ik zou er ook naar kijken als ze niet mijn vriendin was. Dus ik hoop dat we ooit samen iets kunnen maken.”

Karine: “Oh ja, dat zou wat geven!”

Danira: “Karine is eigenlijk danseres van opleiding, dus ik denk dat het een mix van So You Think You Can Dance, een talkshow als Ellen, en leuke gesprekken als die in Dwars door Amerika zou worden (lacht).”

Vandaag, de talkshow van Danira, is vanaf februari 2020 weer te zien op Één. Karine komt in 2020 met een vervolg op haar documentairereeks Dwars door Amerika.

Meer lezen? De nieuwe Feeling + GOLD Kopenhagen ligt vanaf 20 november in de winkel

MEER OVER KERSTMIS & VRIENDSCHAPPEN:

Tekst: Kristin Stoffels – Beeld:Domen / Van De Velde