Niets zo vervelend als een smartphonebatterij die heel snel leegloopt. Vaak is slijtage de oorzaak, maar dankzij enkele eenvoudige tips kun je de levensduur van je batterij aanzienlijk verlengen.

1. Zorg je dat batterij nooit volledig leegloopt

Laat de batterij van je smartphone nooit volledig leeglopen. Het best is dat je je toestel opnieuw oplaadt van zodra het ongeveer aan 40% zit. Ga niet onder de 20%, tenzij het echt niet anders kan. Maar let op: het andere uiterste is ook niet goed. Je laadt je gsm beter op tot 80 à 90%.

2. Koude of hitte zijn niet goed voor je batterij

Warmte kan de levensduur van je batterij inkorten. Als je vaak spelletjes speelt, warmt de hardware sneller op. Dat kan een schadelijk effect hebben op je batterij. Maar ook koude kan een negatieve invloed hebben op de levensduur van je batterij. Laat je smartphone dus in winter of zomer nooit in de auto liggen, maar probeer hem te bewaren op een plaats op kamertemperatuur.

3. Laad je batterij op tijd terug op

Probeer je batterij zo snel mogelijk terug op te laden als hij volledig plat is. Na enkele dagen zeker. Wees in dat geval ook extra voorzichtig: mocht je hem per ongeluk in het water laten vallen, is de kans heel groot dat je batterij ernstige schade oploopt. Je kunt hem niet meer opladen en zo is je volledige toestel onbruikbaar.

4. Je smartphone opbergen?

Wil je je smartphone gedurende een langere periode niet gebruiken, zorg dan dat je batterij niet aan capaciteit en levensduur verliest. Zorg dat hij ongeveer halfvol is. Volgens Apple kan je je toestel meer dan 6 maanden bewaren, zonder dat je batterij stukgaat.

Meer over je smartphone:

SOURCE: She