Als Prins Harry en zijn Meghan in het openbaar verschijnen, gaat het vaak over de juwelen of outfits van Meghan. Toch maakt ook Harry een statement, en wel met zijn bijzondere armband.

De prins draagt wel eens vaker armbandjes, maar eentje is wel heel bijzonder. Het is een donkerbruin bandje met zilveren, ovalen figuurtjes op. Hij droeg het onder andere tijdens zijn huwelijk met Meghan en tijdens de aankondiging daarvan. En er duiken regelmatig beelden op waar hij het bandje draagt.

Waarom de Obama's niet welkom zijn op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Toch is dat niet de enige bijzonderheid aan het juweel. Harry heeft het armbandje namelijk al een tijdje, hij werd voor het eerst gespot met het bandje in 1997, kort na de dood van zijn moeder Diana. Vlak na het overlijden trok Harry samen met zijn broer en vader naar Afrika om even te ontsnappen aan alle commotie. Hij zou het gekocht hebben tijdens de reis en het zou hem aan zijn moeder doen denken.

Verliefd op Afrika

Verder bezoekt hij Afrika sinds de reis nog regelmatig. In een interview met Town & Country Magazine vertelde hij nog atlijd verliefd te zijn op Afrika. “Ik voel mij er meteen relaxed en normaal. En kan er gewoon mijzelf zijn.”

Meer over Harry & Meghan: