Nu ze hun officiële verlovingsfoto’s de wereld instuurden, wordt het aftellen naar hét huwelijk van 2018. De jongste Wales-telg (prins Harry) vroeg zijn knappe Suits-actrice (Meghan Markle) na een relatie van anderhalf jaar ten huwelijk. Hier lees je ALLES wat je moet weten vòòr ze in het huwelijksbootje stappen.

5 must-knows over het huwelijk van Harry en Meghan

Waarom trouwen ze zo snel?

Prins Harry en Meghan Markle kondigden op 27 november hun verloving aan en in mei is het zover. Dat lijkt heel snel (na 5 maanden al!) maar ze hebben er een goede reden voor. Naast het feit dat Britse royals natuurlijk het geld en de connecties hebben om op korte tijd een feest te organiseren, is er ook nog een familiaal issue. Prins Philip, de grootvader van Harry, telt immers al 96 lentes en aangezien de jonge prins een goede band heeft met zijn opa, wil-ie absoluut dat hij het feest nog kan meemaken.

Het verhaal achter de verlovingsring

Harry ontwierp zijn verlovingsring zélf en liet er door de Engelse juwelier Cleave and Company diamanten van zijn moeder Diana in verwerken. De ring bestaat uit een grote steen met aan beide kanten twee kleinere diamanten die uit haar persoonlijke juwelencollectie komen. De steen in het midden is afkomstig uit Botswana, waar prins Harry en Meghan Markle onlangs nog haar 36ste verjaardag vierden. Ook prins William verraste Kate met een ring van zijn moeder toen hij haar ten huwelijk vroeg in Kenia. Check hier hoe de verlovingsring van Kate Middleton eruit ziet.

Zo zal Meghan er ongeveer uitzien

Het is niet de eerste keer dat Meghan Markle een trouwjurk zal aantrekken. Naast het feit dat ze al eens getrouwd was (tot 2013 was ze samen met acteur Trevor Engelson) hulde ze zich ook al voor de serie Suits is een witte jurk. Volgens bronnen zal Meghan Markle trouwen in het ‘sensueel’ design van de Israëlische ontwerpster Inbal Dror. Ze staat bekend als een gewaagde ontwerpster die fan is van bruidsjurken met opvallende neklijnen en ze werd vorig jaar wereldwijd bekend toen ze superster Beyoncé kleedde voor een optreden tijdens de Grammy’s.

Waarom 19 mei?

De prins en Meghan geven elkaar op 19 mei 2018 het jawoord in St George’s Chapel, de kapel van Windsor Castle nabij Londen, waar ook Harry’s vader prins Charles trouwde met Camilla. Meghan Markle, die zelf protestantse is, zal voor de plechtigheid eerst gedoopt worden. Daarna krijgt ze wellicht ook een titel – volgens royaltywatchers zou de Queen de titel van Hertog van Sussex bewaard hebben voor prins Harry – dus dat betekent dat Meghan Markle dé Hertogin van Sussex wordt.

En wat met schoonzus Kate?

De trouwdatum is niet toevallig in mei gekozen, want in april verwachten Harry’s broer, prins William en zijn vrouw Kate Middleton hun derde kindje. Begin september kondigde het Britse koningshuis op deze manier de derde zwangerschap aan. Hun twee andere kids – prins George en prinsesje Charlotte – worden ongetwijfeld de bruidskindjes ooit!

Meer over Meghan Markle