Home Celebs Deze 11 fantastische vrouwen inspireren ons elke dag

Deze 11 fantastische vrouwen inspireren ons elke dag

Deze 11 fantastische vrouwen inspireren ons elke dag

Het cliché dat vrouwen niet sterk of inspirerend zijn, hebben we gelukkig al lang geleden overboord gegooid. Deze vrouwen bewijzen dat wij écht veel in onze mars hebben en zijn een ware inspiratie.

 

In de sportwereld, in de politiek of in het bedrijfsleven… Deze vrouwen bewijzen dat ze hun mannetje wel kunnen staan. En er is geen betere dag dan Internationale Vrouwendag om ze eens in de bloemetjes te zetten.

Emma Watson – Actrice

Emma Watson is niet alleen een fantastische actrice, ze zet zich als VN-ambassadrice al 3 jaar in voor vrouwenrechten en gelijkheid. En vrouwen die hun populariteit inzetten om andere vrouwen te steunen, daar zijn we dol op. Onlangs kwam ze nog onder vuur te liggen door een ‘naakte’ cover op Vanity Fair. Maar de haters snoerde ze de mond. Hier zie je nog eens hoe ze dat deed.

Hillary Clinton – Politica

Oké, ze is dan misschien niet de eerste vrouwelijke president geworden, maar Hillary Clinton heeft zeker bewezen dat ze in de harde wereld van de politiek haar mannetje wel kan staan. En daar bewonderen we haar voor.

Ondertussen maakt de wereld zich zorgen om Melania Trump, lees hier waarom.

Dominique Crenn – Chef van Atelier Crenn

Als je het lijstje met beste restaurants ter wereld bekijkt, is het een beetje triestig. Geen enkele vrouwelijke chef komt in aanmerking. Toch zijn er steeds meer vrouwen die bewijzen dat ze wel degelijk hun mannetje kunnen staan in de keuken. Waaronder deze Dominique Crenn. De Franse chef vestigde zich in San Francisco, waar ze in 2011 restaurant Aterlier Crenn opende. Ze is de eerste vrouwelijke chef met twee Michelinsterren. Bovendien werd ze vorig jaar uitgeroepen tot ‘s werelds beste vrouwelijke chef. Van haar kookkunsten kan menig man nog wat leren (en wij ook).

Nafi Thiam – Olympisch kampioene zevenkamp

De sportwereld wordt vaak nog beheerst door mannen. Al bewijst de 22-jarige Nafi Thiam het tegendeel. Vorig jaar haalde ze in Rio het Olympische goud binnen op de zevenkamp met maar liefst 6810 punten. Wat een topprestatie.

Lena Dunham

Auteur, actrice en sterke vrouw Lena Dunham mocht zeker niet in dit lijstje ontbreken. Ze probeert stigmatisering de wereld uit te helpen en gaat geen onderwerp uit de weg. Zo vertelde ze zelf openhartig over haar verkrachting, neemt ze het op voor vrouwen die voor abortus kiezen én durft ze zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven in HBO-serie Girls. Bovendien zet ze vrouwen aan om te houden van zichzelf zoals ze zijn. “Ik ben al 10 kg zwaarder en 10 kg lichter geweest, maar hoeveel succes ik had bij mannen veranderde niet. Het heeft allemaal met zelfvertrouwen te maken”, vertelde ze daar onder andere over. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen nam ze het op voor Hillary Clinton, ze maakte er een hilarische rap over. Bekijk hem hier nog eens.

Hanne Gaby Odiele – Belgisch topmodel

De Belgische Hanne Gaby Odiele ken je waarschijnlijk van in modemagazines, van op de catwalk of van in campagnes. Maar dit jaar kwam ze vooral in de pers terecht door een opvallende onthulling, Hanne werd geboren zonder geslacht. “Ik ben er trots op, maar mijn teelballen werden chirurgisch verwijderd toen ik 10 was. Zonder mijn toestemming“, vertelde ze erover. En daarom roept ze nu op om géén operaties te laten uitvoeren bij kinderen, zonder hun eigen toestemming. Een mooi gebaar en een belangrijke opkikker voor andere interseksuelen.

Michelle Obama – eerste zwarte presidentsvrouw

Ze was de eerste zwarte vrouw in het Witte Huis, dat op zich is al bijzonder. Ze staat achter Barack en samen vormen ze een sterk team. Ze weet haar mannetje te staan op belangrijke politieke evenementen, maar doet net zo goed een dansje tijdens de Ellen DeGeneres-show. Ook op het gebied van mode is ze anders dan andere presidentsvrouwen, ze heeft meerdere beginnende ontwerpers in het zadel geholpen door hun creaties te dragen. Ze blijft altijd zichzelf, iets waaraan we zeker een voorbeeld kunnen nemen.

Ontdek hier nog eens het prachtige liefdesverhaal van de Obama’s in 9 beelden.

Zaha Hadid – wereldberoemde architecte

In 2016 moest de wereld afscheid nemen van Zaha Hadid. De Britse architecte, geboren in Irak, was de eerste vrouw die de Pritzker Architectuurprijs in ontvangst mocht nemen. Bovendien won ze in 2010 en 2011 de Stirling Prijs, een prestigieuze award voor architecten. Wil je haar werk graag bewonderen? Het Havenhuis op het Antwerpse Eilandje is van haar hand.

Ellen Degeneres – Actrice

Ellen Degeneres ken je misschien van ‘The Ellen DeGeneres Show’ óf als lesbische actrice, want zij was de eerste Hollywood-actrice die uit de kast kwam. Bovendien neemt ze het regelmatig op en heft ze haar stem tegen discriminatie tegen homoseksuelen. Vorig jaar barstte ze nog in tranen uit toen ze van Obama een medaille kreeg voor haar aandeel in homorechten, bekijk het bijzondere moment hier nog eens.

Beyoncé

Beyoncé mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Ze weet niet alleen prachtige shows te geven en geweldig te zingen, ze speelt ook een belangrijke rol in de strijd tegen racisme en is een echte feministe. Ze strijdt voor vrouwenrechten en roept iedere vrouw op om niet te settelen voor minder dan we verdienen. En dat merk je ook terug in haar muziek. Een inspirerende vrouw om trots op te zijn dus.

Momenteel is ze vooral bezig met haar zwangerschap van een tweeling. Bekijk hier nog eens de opmerkelijke fotoshoot. 

Meryl Streep – actrice

De Amerikaanse actrice Meryl Streep kreeg dit jaar de Golden Globe oeuvreprijs, een award voor haar hele carrière als actrice dus. Dat is op zich natuurlijk al fantastisch. Haar speech gebruikte ze niet enkel om mensen te bedanken, maar vooral om een politiek statement te maken. Ze haalde aan dat het voorval waarbij Trump tijdens de campagne met een journalist met handicap spotte, de meest memorabele gebeurtenis is van het jaar, maar niet op een goede manier. Trump ging – zoals we gewoon zijn – in de aanval, “Streep is de meest ondergewaardeerde actrice ooit”. Ze kreeg steun van heel wat collega’s. En voor ons is het een goede reden om haar in het lijstje met inspirerende vrouwen op te nemen, want uiteindelijk moeten we durven zeggen waar we in geloven.

Bekijk hier nog eens haar speech.

Meer artikels die je moet lezen op Internationale Vrouwendag: