Home Celebs Deze 8 woorden zijn bij de Britse royals not done

Deze 8 woorden zijn bij de Britse royals not done

Deze 8 woorden zijn bij de Britse royals not done

Royals hebben voorbeeldfuncties, en moeten dus al-tijd piekfijn zijn. In hun voorkomen, uitstraling én woorden. Voor dat laatste bestaan er zelfs heel wat regeltjes. Zo mag je volgens de Britse etiquette bepaalde vocabulaire absoluut niet gebruiken. Begin alvast te studeren, wil je bij de Queen geen blauwtje maken.

Eén kleine fout kan je niet-zo-adellijke afkomst meteen verraden. Kate Fox, sociaal antropoloog en auteur van Watching the English: The Hidden Rules of English Behavior bestudeerde de ins & outs van de Britse elite en deze 8 woorden staan op de zwarte lijst.

1. Toilet

Royals gaan nooit naar toilet. Of mogen het alleszinds niet zo noemen. De Hertogin van Cambridge gaat naar de ‘lavatory’ en niet naar the ‘toilet’, ‘bathroom’ of ‘ladies’.

2. Pardon

Stel dat de Queen je niet zou verstaan (kan al eens als je de 90 bent gepasseerd) zal ze nooit ‘sorry’ of ‘pardon’ gebruiken. In plaats daarvan gebruikt de Briste elite ‘what?’, hoe onbeleefd dat bij ons ook klinkt.

3. Couch

Een schoonheidsslaapje houdt prinses Kate niet in de ‘couch’, wél op de ‘sofa’.

4. Living room

In Buckingham Palace staan er heel wat ‘sofa’s’ in de ‘drawing room’ en ‘sitting room’. Een ‘living room’ hebben ze niet in het paleis.

5. Dad

Elke doorsnee Brit heeft een ‘mum’ en een ‘dad’, maar kleine George en Charlotte moeten ‘Mummy’ en ‘Daddy’ zeggen.

6. Perfume

Lady Di was dol op haar signature ‘scent’ Quelques Fleurs.

7. Patio

Als prins George en prinses Charlotte buiten willen spelen, nemen hun ouders hen mee naar het ‘terrace’ in plaats van de ‘patio’.

8. Posh

Het juiste upperclasswoord voor intelligent is ‘smart’. Gebruiken dus, als je slim bent!

Meer over de Britse royals