Home Celebs Deze factor bepaalt hoe aantrekkelijk je bent

Deze factor bepaalt hoe aantrekkelijk je bent

Deze factor bepaalt hoe aantrekkelijk je bent

Prachtige lokken, groene ogen of toch eerder een gezonde portie zelfvertrouwen? Wat bepaalt hoe aantrekkelijk mensen je vinden?

Niets van dat alles, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers aan de universiteit van Lübeck. Volgens hen is er één simpele factor die je aantrekkelijkheid bepaalt. 

Uit je gemakkelijk je gevoelens, en kan een ander deze van je gezicht aflezen, dan ben je heel aantrekkelijk.

De onderzoekers hielden een test met 90 proefpersonen. Oorspronkelijk om te bekijken of er er een mechanisme bestaat dat het vermogen om iemands emoties te lezen versterkt.

Ze moesten naar een video kijken waarin 2 vrouwen te zien waren. 1 vrouw zag er gelukkig en vrolijk uit, de andere vrouw had een droevige gelaatsuitdrukking. Tijdens en na het kijken van de video werd de hersenactiviteit van de proefpersonen gemeten. Vervolgens moesten ze vertellen hoe de vrouwen zich voelden en hoe zeker ze waren van hun antwoord

Maar wat bleek? Er kwam naar voren dat het aflezen van emoties sterke gevoelens van aantrekkelijkheid aanwakkert. De personen die aangaven zeker te zijn van hun antwoord, voelden zich het meest aangetrokken tot de vrouwen in de video. 

"Ons onderzoek toont aan dat aantrekkingskracht af lijkt te hangen van de hersenen van de afzender en de waarnemer. Als de emotionele signalen van een zender goed worden verwerkt door de hersenen van de waarnemer, werkt het begrijpen als een soort beloning. De zender en waarnemer voelen zich dan tot elkaar aangetrokken”, zegt hoofdonderzoekster Silke Anders in vakblad PNAS. "Om een gemeenschappelijk doel te bereiken, moeten partners elkaar immers begrijpen en continu updates krijgen over de gevoelens van de ander. Zo kunnen ze hun eigen gedrag aanpassen.”

Anders geeft wel aan dat het een kleinschalige test is, aangezien er maar 90 proefpersonen deelnamen. "Maar ik ga nu verder onderzoeken hoe emoties en aantrekkelijkheid tegenover elkaar staan."

Uiteraard is het erg belangrijk dat je jezelf mooi vindt. Hier vind je 7 tips om jezelf mooier te vinden. En alles start natuurlijk met de nodige dosis zelfrespect. Hier vind je 10 tips, zodat je vanaf nu altijd jezelf respecteert.

 

Lees ook: 

Zo ontdek je wat je onbewust denkt

Wat als je plots erg ziek bent?

Prachtige tekeningen die échte vaderliefde illustreren