Zeg Gigi en je denkt automatisch Hadid. Geen naam die meer gebrand is dan die van Tommy’s lievelingsmodel. Terwijl kids van jonge modemama’s gretig naar haar worden vernoemd, komt ‘s werelds mooiste met een wel héél onthullend geheim: haar échte naam is niet Gigi… en haar jongere zus heet eigenlijk ook niet Bella.

Gigi Hadid werd op 23 april 1995 geboren – jup, ze is nog maar 22 (!) – en groeide op in Los Angeles. Haar papa, Mohamed Hadid, is een bekende makelaar. Haar mama is Yolanda Foster, een voormalig topmodel én Nederlandse van origine. De naam op de geboorte-akte van haar eerste dochter zou dan weleens Hollands kunnen klinken en dat doet-ie ook. Nee Gigi is géén Rosanna, Jantien en ook geen Marloes. De officiële naam van de oudste Hadid-telg is Jelena Noura Hadid.

Troetelnaampje

Hoe ze aan haar bijnaam komt? Wel, die heeft ze aan haar mama te danken. Als kind werd Yolanda ook Gigi genoemd en ze vond die naam zo leuk dat ze hem is beginnen gebruiken als troetelnaam voor haar oudste dochter. Toen Jelena op school met een Helena in de klas kwam te zitten, vroeg haar lerares een bijnaam waarop Yolanda steevast antwoordde: ‘doe dan maar Gigi’. Ohja, en haar zus Bella? Die heet simpelweg Isabella Khair Hadid.

Yolanda Foster met haar twee dochtertjes, toen die nog Jelena en Isabella heette.

Tussen haar fotoshoots en vluchten door, kon Vogue Gigi Hadid strikken voor een 73 vragen ronde in de kantoren van IMG Models. Ze vertelt haar échte naam, wie haar girl-crush is, toont haar boks-skills en vertelt ons haar favoriete liedje van Taylor Swift. Kijk even mee:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer over de zusjes Hadid