Slim zijn is sexy, vraag dat aan zowat elke man. En hoewel er achter iedere vrouw een intelligent brein schuilt, zijn er toch zo van die dingen die ons pakken dwazer doen lijken dan we zijn. Hier let je dus maar beter op, als je liever niet de lichtzinnige no brain wil zijn.

Wist jij dat je aan slaapgewoonten kan zien of iemand intelligent is? Als je dit ‘s nachts doet, zou je namelijk slimmer zijn.

Tja, euhm, sowieso

Journalist Christopher Mele schreef in The New York Times over stopwoorden en de invloed die ze hebben op onze look and feel. Hij sprak met een communicatie-expert, een taalkundige en een professionele spreker en ontdekte dat stopwoordjes ervoor zorgen dat mensen minder intelligent lijken. Vooral in combinatie met zenuwen komen we slecht voorbereid of zelfs onzeker over.

Ook Susan Mackey-Kallis, die mensen traint op spreken in het openbaar, zegt dat stopwoorden de boosdoener zijn. Ze is ervan overtuigd dat deze vaak uit iemands mond tuimelen omdat ze nog aan het nadenken zijn over de volgende zin. Vooral jongere mensen zouden hier last van hebben.

Wat kan je er dan tegen doen? Keep calm en neem op tijd even adem. Een paar seconden stilte doen wonderen, je kan bijvoorbeeld een slokje water drinken. Een heavy oefening dat wel, maar alles beter dan uilig overkomen, toch? Gooi die ‘dussen’ , ‘euhms’ en ‘je weet wels’ dus maar ver in een vergeten hoek.

Zo maak je hem wild