Met nog maar enkele weken te gaan voor hun eerste spruit het levenslicht zal zien, zijn Meghan Markle en prins Harry druk bezig hun nieuwe woonst in gereedheid te brengen voor die grote verandering. Het huis dat het koninklijke koppel gekozen heeft voor het grootbrengen van hun eerste telg, is Frogmore Cottage: een zeer riant en boerderij-achtig herenhuis op het Frogmore Estate op slechts een paar tientallen kilometers van Londen.

Het huis – dat speciaal voor de gelegenheid een royale renovatie van om en bij de 3 miljoen Britse pond ondergaat – was een cadeautje van Koningin Elizabeth aan haar jongst gehuwde kleinzoon en zijn kersverse vrouw. Het huis – op dit moment nog bestaande uit vijf kleine appartementen – zal speciaal voor Harry, Meghan en hun baby worden samengevoegd tot één grote leefruimte met maar liefst tien slaapkamers. Dat zijn zo’n 8 slaapkamers meer dan het appartementje in Kensington Palace dat het koppel normaal gezien zou gaan betrekken – maar waar het om onduidelijke redenen dus vrij last minute van heeft afgezien.

Vooraleer ze Frogmore cottage, een landgoed met een zeer rijke Britse geschiedenis trouwens, effectief zullen betrekken, mogen Harry en Meghan het ‘optrekje’ van de Queen dus nog wel een beetje inrichten naar eigen stijl en smaak.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gadgets en Feng Shui

En dat lijkt het koppel dan ook vast van plan: “Zowel Meghan als Harry hebben erg veel zin in de renovatie van hun huis”, zo liet een bron van het paleis aan het Amerikaanse magazine Vanity Fair weten. Omdat prins Harry erg fan blijkt te zijn van een leuke gadget hier en daar, wordt verwacht dat het huis qua technologische snufjes en innovatie erg goed voorzien zal zijn. “Ze zullen zowat alles in hun huis kunnen besturen vanaf hun smartphone. Het wordt sowieso erg cool allemaal”, zo klinkt het.

Dat het klassieke herenhuis toch niet zal vergroeien tot een pure high tech man cave, daar zal Meghan wel voor zorgen. De Amerikaanse actrice is immers meer van voorstander van een klassiek geïnspireerd interieur. Op haar vroegere lifestyle blog The Tig liet de Duchess zich al geregeld heel positief uit over de traditioneel Chinese Feng Shui-stijl. Verwacht wordt dan ook dat Frogmore Cottage er binnenskamers bijzonder harmonieus, sober, elegant, maar toch modern gezellig zal uitzien.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Veganistisch verfje

Het toppunt van haar Feng Shui-voorliefde zou Meghan alvast hebben uitgeleefd in de kinderkamer: die zou volledig zijn ingericht met behulp van ecologische materialen – zoals hout en bamboe. Om de kamer een harmonieus en rustgevend kleurenpalet mee te geven, zou de Hertogin van Sussex dan weer gekozen hebben voor een sobere grijs-wit veganistisch verfje met sporen van lavendel.

Ook de keuken en de woonkamer heeft Markle naar verluid al een persoonlijke stempel meegegeven: “Meghan is erg stijlvol en houdt van interieurontwerp, dus ze gaat helemaal los op de kinderkamer, maar ook op de keuken die ze zelf heeft ontworpen”, zo zei de bron aan Vanity Fair.

Yoga-studio en wenteltrap

Voor de rest van het huis zal de Duchess zich echter niet enkel beroepen op haar eigen interieurarchitecturale kunsten, maar ook op die van Vicky Charles, interior designer van onder andere de extreem fancy private members’ club SoHo House. De stijl van die members’ club is best te omschrijven als landelijk, elegant met veel grijs, zachtrood en andere rustieke kleuren, veel houtwerk en een erg natuurlijke, maar toch moderne sfeer. Verwacht wordt dan ook dat Meghan en Harry die stijl in hun cottage zullen doortrekken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Naast een upgrade in het aantal slaapkamers, zou de renovatie van Meghan en Harry Frogmore Cottage bovendien ook al een private yoga-studio, tal van openhaarden in de leefruimtes en een majestueuze Gone With the Wind-wenteltrap hebben opgeleverd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarom Meghan en Harry precies voor Frogmore Cottage gekozen hebben als nieuwe stek, is niet helemaal duidelijk. Volgens sommige bronnen zou het zijn omdat het koppel weg wilde van zowel de Londense drukte als de ‘sociale controle’ van alle royals op Kensington Palace. Volgens anderen zou Frogmore Cottage voor het koppel dan weer een symbolische waarde hebben: op het landgoed dat bij de mansion hoort, liggen immers twee royals begraven met een wel heel gelijkaardige geschiedenis aan die van Meghan en Harry zelf.

Amerikaanse geest

Wallis Simpson, vrouw van Koning Edward III, was namelijk de eerste Amerikaanse gescheiden vrouw voor Meghan die erin slaagde in het huwelijk te treden met een Britse Royal – Edward III dus. Die exceptionele gebeurtenis leidde in die tijd jammer genoeg nog wel tot de troonsafstand van Edward III. Of dat laatste effectief heeft meegespeeld in de opermkelijke vastgoed-keuze van Harry en Meghan, is natuurlijk maar giswerk.

Wat wel zeker is, is dat Frogmore House, én het landgoed dat erbij hoort, altijd al een speciaal plekje in het hart van het koppel heeft gehad: zo kozen Harry en Meghan het ‘optrekje’ verleden jaar ook al als dé plek voor hun huwelijksreceptie en lieten ze zich tevens ook fotograferen in het bijbehorende Home Park van Windsor Castle voor hun verlovingsfoto’s. 

Wie de koninklijke vertrekken graag zelf eens van iets dichterbij zou bekijken, heeft trouwens geluk, want hoewel Frogmore Cottage natuurlijk absoluut verboden terrein zal blijven voor het publieke oog, is Frogmore House wel af en toe open voor bezoek: zijnde één maand per jaar in augustus. Je bent bij deze gewaarschuwd!

Lees ook: