De fans van de verfilmde SciFi-boekenreeks ‘Songs of Ice and Fire‘ van George R.R. Martin hebben er eventjes op moeten wachten, maar gisteren was het dan toch eindelijk zover: de eerste aflevering van het allerlaatste seizoen van Game of Thrones verscheen op de beeldbuis. Hoe het zal aflopen met de zeven koninkrijken en de zeven families op en rond Westeros is natuurlijk nog afwachten, wat wel zeker is, is dat ook dit seizoen de grootste kleppers uit de reeks weer van de partij zijn: van Daenerys (a.k.a. Emilia Clarke) tot de zussen Sansa en Arya Stark, de knappe bastaardzoon Jon Snow en ook de very witty Tyrion Lannister; allemaal tekenen ze weer present. (Voor hoelang hun mooie ‘levensliedjes’ nog mogen duren, ook dát blijft in een reeks van de kill-grage Martin natuurlijk ook nog maar de vraag.)

Ondanks het ietwat ‘onzekere’ bestaan van de personages, is Game of Thrones wel een reeks die mede dankzij de perfect uitgeselecteerde en karakteristiek sterke cast een klepper van een kijkcijferkanon geworden is. De reeks mag dan ook tal van awards achter zijn naam schrijven, onder meer die van ‘Primetime Emmy Award for Outstanding Drama Series’ in 2015, 2016 en 2018, alsook ettelijke Golden Globes. Bovendien viel Martins oog voor het neerzetten van zijn krachtige personages vaak op tot nog toe vrij onbekende gezichten, die dankzij zijn reeks inmiddels uitgroeiden tot iconische steracteurs en -actrices binnen het veld: denk bijvoorbeeld maar aan Maisie Williams, Kit Harington en Peter Dinklage.

Ook Emilia Clarke is sinds haar sublieme vertolking van Daenerys – ‘Mother of Dragons‘ –Targaryen niet meer van het grote scherm weg te slaan: zo speelde ze de hoofdrol in verschillende Hollywoodfilms en werd ze ook al gevraagd als boegbeeld voor campagnes van modemerken als Dolce & Gabbana en Dior. 

Dat aan deze cast door de acht seizoenen heen dan ook een aardig prijskaartje is gaan vasthangen, mag duidelijk zijn. Maar wie verdient aan zijn ‘rolletje’ in een van de meestbekeken HBO-fantasyreeksen ooit nu eigenlijk het meest? Hieronder even een paar cijfers op een rijtje.

Sophie Turner (Sansa Stark)

Geschatte nettowaarde: €5,5 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €154.618.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Geschatte nettowaarde: €13,25 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €441.766.

Lena Headey (Cersei Lannister)

Geschatte nettowaarde: €8 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €441.766.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)

Geschatte nettowaarde: €14 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €441.766.

Maisie Williams (Arya Stark)

Geschatte nettowaarde: €5,3 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €154.699.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Geschatte nettowaarde: €11,5 miljoen.

Nettoloon per aflevering: €441.766.

Kit Harington (Jon Snow)

Geschatte nettowaarde: €10,6 miljoen

Nettoloon per aflevering: €441.766.

 

Lees ook:

BRON: vogue.com.au