Home Celebs Geef eens een kip cadeau
Geef eens een kip cadeau

 

Bij het samenstellen van de pagina's met cadeau-inspiratie voor ons decembernummer (21 november in de winkel) konden we een glimlach niet onderdrukken toen de persverantwoordelijke van Oxfam voorstelde om dit jaar eens… een kip cadeau te doen.

 

Op de site www.oxfampaktuit.be kan je nog wel meer bijzondere eindejaarsgeschenken vinden. Een eend, een geit, een schoolbord met krijtjes,… Het zijn allemaal dingen die je in naam van de persoon aan wie je het cadeautje geeft aan een Oxfam-project in de derde wereld kunt schenken.

Als je naar de site surft, ontdek je meteen hoe makkelijk het is. Je kiest een geschenk, dat je ontvangt in de vorm van een wenskaart met een foto van het cadeau. Als bewijs voor je bijdrage aan het BBG (Bruto Binnenlands Geluk), krijg je bij elke wenskaart van Oxfam Pakt Uit bovendien een badge die je samen met de wenskaart kunt afgeven plùs een eigen exemplaar. Zo kan je, als je dat wil, je engagement meteen ook aan de buitenwereld tonen (en zo misschien andere mensen motiveren om hetzelfde te doen).

Met de opbrengst van de geschenkjes geeft Oxfam partners en projecten een duwtje in de rug. Goundo Kamissoko uit Kayes, Mali, een landbouwster en heeft zes kinderen bijvoorbeeld, kreeg via Oxfam-partner URCAK (l’Union Régionale des Coopératives Agricoles de Kayes) steun om een kleine geitenmelkerij te starten:

“Ik kreeg een bok en vijf geiten van URCAK. Vandaag, anderhalf jaar later, heb ik al twaalf geiten. Tijdens het regenseizoen geeft elke geit met kleintjes een liter melk ’s ochtends en ’s avonds, terwijl ze nog voldoende melk heeft voor haar lammetjes. Dankzij de geitjes heb ik dus melk voor mijn kinderen.”

Er zijn geschenkjes voor ieders budget, want er zijn al cadeautjes vanaf 6 euro. De hele collectie is te bestellen op www.oxfampaktuit.be

Hoe ga je te werk?

1. Kies je cadeautjes op www.oxfampaktuit.be. Er liggen meer dan 30 geschenken op je te wachten, zoals een geitje, fiets, groentetuin, kip, babykit of boompjes. (Je kunt ook een papieren catalogus met bestelformulier aanvragen via oxfampaktuit@oxfamsol.be, 02/ 501 67 33 of een exemplaar downloaden van www.oxfampaktuit.be)

2. Je krijgt een enveloppe thuis gestuurd met daarin een wenskaart met foto van het gekozen cadeau, een groene envelop en de badges.

3. Op de kaart is plaats voorzien om een persoonlijke boodschap te schrijven. Nadien bezorg je de wenskaart en badge zelf of met de post aan de gelukkige als kerstcadeautje.

4. Je gift gaat naar Oxfam-projecten, met je cadeau steun je families die je hulp goed kunnen gebruiken.

5. Als je meer dan 40 euro schenkt, ontvang je in maart 2013 een fiscaal attest voor je gift.

 

 

NB