Sinds gisteren is het officieel: Meghan en Harry verwachten in het voorjaar van 2019 een eerste kindje. Terwijl Kensington Palace met het nieuws naar buitenkwam, waren de Duke en Duchess van Sussex volop hun koninklijke verplichtingen aan het volbrengen aan de andere kant van de wereld: Australië. Daar vindt hun eerste grote royal tour plaats als getrouwd koppel (ze passeren ook nog langs Nieuw-Zeeland, Tonga en Fiji). Hier geen mantel om haar buikje te verbergen (daar was het nogal warm voor), wél een strak wit jurkje waarin ze trots haar babybuikje aan de wereld toont.

Strakke witte jurk

Meghan droeg een witte jurk van de Australische ontwerper Karen Gee (die grappig genoeg de naam The Blessed Dress kreeg). Hierboven droeg ze een beige trenchcoat en nudekleurige pumps.

De Gouveneur-generaal Peter Cosgrove en zijn vrouw mochten Meghan en Harry als allereerste babycadeautjes geven. Zo kreeg Meg een knuffelkangaroo cadeau en ontving Harry een paar cute baby-Uggs.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Ode aan Diana

Terwijl zowat iedereen oog had voor haar groeiende buikje, bracht Meghan Markle subtiel een prachtige ode aan Prinses Diana tijdens haar eerste verschijning na het babynieuws. Ze droeg een paar vlinderoorbellen die ooit van Lady Di waren. Zij had het stel in haar oren tijdens een trip naar Canada op 3 mei 1986, een jaar nadat Prins Harry geboren werd. Verder bungelde er nog een juweel van Lady Di rond Meghan haar arm. De gouden armband blonk in 1990 nog nog rond Diana’s pols, tijdens een bezoek aan Newham in Londen.

Het is niet de eerste keer dat Diana’s zonen haar ‘herdenken’ met een juweeltjeHarry draagt bijvoorbeeld regelmatig een armbandje dat hij in 1997 kocht, kort na de dood van zijn moeder. Hij zou het gekocht hebben tijdens zijn reis naar Afrika en het zou hem aan zijn moeder doen denken. Verder gaf hij aan Meghan een kanjer van een verlovingsring die gemaakt werd uit diamanten van Diana’s broche.

Ook zijn broer William gaf Kate een verlovingsring die naar zijn moeder verwijst. De ring was ooit van prinses Diana en bestaat uit een grote blauwe saffier, 14 diamanten en 18 karaat witgoud.

Meer over de Britse Royals