Vanaf woensdag ligt het novembernummer van Feeling met gastvrouw Greet De Keyser in de krantenwinkel. Ook op onze website geeft Greet De Keyser deze maand een exclusieve blik in haar wereld als Amerika correspondente tijdens de spannendste presidentsverkiezingen ooit. Lees hier de eerste blog van Greet, recht vanuit Washington in het heetst van de strijd. 

 

Wat een week. Terwijl Washington geniet van een fantastische Indian summer met temperaturen ver boven de 20 graden is de temperatuur op de verkiezingspodia tot ver beneden het vriespunt gedaald. Donald Trump slaat drifig om zich heen tijdens verkiezingsspeeches,  terwijl steeds meer vrouwen ( 9 nu al) getuigen over zijn misbruik.

In elke andere campagne zou alles op alles worden gezet om het onderwerp met excuses en stilte te stoppen. Niet zo bij Donald Trump.

De afgelopen week was dramatisch voor hem. In elke andere campagne zou alles op alles worden gezet om het onderwerp met excuses en stilte te stoppen. Niet zo bij Donald Trump. Hij blijft er maar zelf over beginnen in elke toespraak. Dat hij iets fout zou hebben gedaan door vrouwen bij hun borsten te pakken of ongevraagd te tongzoenen, komt niet eens bij hem op. Hij zou met bewijzen komen over hoe het allemaal leugens zijn. Maar die bewijzen hebben we nog steeds niet gezien. In het weekeinde gaat Trump nog wat verder. Volgens hem zijn de verkiezingen nu al helemaal frauduleus. Als hij niet wint, kan het niet anders dan dat er vals wordt gespeeld, zegt hij aan zijn nog steeds erg omvangrijke publiek. Hij blijft erin slagen om meer dan tienduizend mensen te verwelkomen op zijn verkiezingsrallies. Het gaat er bij zijn publiek in als zoetekoek. Ik merk de agressie stijgen bij zijn aanhang. Trump-aanhangers zijn er echt van overtuigd dat er een grote samenzwering aan de gang is tegen hun kandidaat. Zaterdag laat hij uitschijnen dat Hillary Clinton drugs zou hebben gebruikt om energiek te blijven tijdens het laatste debat. Je kan het zo gek niet verzinnen. En voor de zoveelste week op rij gaat het nieuws uitsluitend over Trump.

Dat terwijl er ook in Hillary’s campagne heel wat fout loopt.  E-mails die Wikileaks met duizenden het net op gooit, totaal gebrek aan enthousiasme bij Democraten en speeches voor grote bedrijven die dan tientallen miljoenen aan haar Clinton Foundation gaven. Maar niets van dat alles kan op tegen de grote headlines als die van de Trump-schandalen. Ik vraag me af of het Trump-kamp beseft dat ze op deze manier zelf mee helpen aan de overwinning van Hillary Clinton. Terwijl ik dit schrijf, staat mijn koffer klaar voor het laatste debat nu woensdag in Las Vegas. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Lees ook:

Dit filmpje over het debat van Hillary Clinton en Donald Trump is hilarisch