Hoewel ze altijd wel opgemaakt en serieus voor de dag komt, schuilt er blijkbaar toch een goed gevoel voor humor in Queen Elizabeth. Dat blijkt uit een verhaal van voormalig veiligheidspersoneelslid Richard Griffin, hij deelde het met The Independent.

Queen Elizabeth is wereldwijd bekend, al kan het natuurlijk altijd wel eens gebeuren dat iemand haar niet herkent. Zeker als ze een sjaal draagt die haar hoofd bedekt. Toen enkele jaren geleden een groepje toeristen vroeg aan haar of ze in de buurt woonde, antwoordde ze dat ze inderdaad een huis in de buurt had. “Heb je ooit de Queen ontmoet?”, vroegen ze haar daarna. “Nee, nooit ontmoet”, antwoordde ze. “Maar hij wel”, al wijzend naar Richard. De groep droop af zonder door te hebben dat ze net de Queen herself hadden gesproken en Richard had naar eigen zeggen moeite om zijn lach in te houden.

Lekkere cocktail

Neen, saai is de Queen niet, zo houdt ze niet alleen van goede mopjes, ook van een goede cocktail kan ze genieten. Ze drinkt graag gin, Dubonnet. Ze kiest Gordon’s gin en combineert die dus met Dubonnet, een zoet drankje op basis van wijn dat 15% alcohol bevat.

Zo maak je hem: 

  1. Doe drie ijsklontjes in een wijnglas of tumbler.
  2. Voeg een deel gin en twee delen Dubonnet toe.
  3. Voeg een schijfje citroen toe.
  4. Roer of schud
  5. Et voilà! Drinken maar.

Gezondheid! 😉

 

Zelf maken of andere drankjes proberen?

Dubonnet

Zoet drankje op basis van wijn

Onder andere hier verkrijgbaar

Gordon’s gin

De favoriete gin van de Queen

Onder andere hier verkrijgbaar

 

Glazen om gin te serveren

6 glazen – €33,95 – Hier verkrijgbaar 

Disaronno (voor Disaronno Sour)

Image result for disaronno sour

Mix 50 ml Disaronno, 25 ml vers citroensap, 5 ml suikersiroop en een eiwit. IJs toevoegen en goed shaken. Serveer in een glas of jar. Heerlijk!

Onder andere hier verkrijgbaar

Cocktailshaker Bloomingville

Voor de perfecte cocktails.

€25 – Hier verkrijgbaar

Martini Fiero – Tonic

Liever eens iets anders dan gin? MARTINI® Fiero’s bitterzoete bloedsinaasappelsmaak gaat namelijk perfect samen met de bitterheid van tonic.

Onder andere hier verkrijgbaar 

Koperen rietjes

Milieuvriendelijk én elegant

Onder andere hier verkrijgbaar

Meer over de Britse royals:

(Beelden Queen Elizabeth: Getty)