Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: na zich enkele weken te ontrekken van elke publieke gelegenheid vergezelde de recent bevallen Meghan Markle haar prinselijke man weer naar een van de vele Britse koninlijke publieke events. Het evenement dat de jonge moeder had uitgekozen om haar her-intrede into the ‘Royal public life’ te maken? De vieringsceremonie voor de 93ste verjaardag van Koningin Elisabeth zelf.. wat had ze nu beter kunnen kiezen, toch?

De verjaardag van de Britse monarch werd zaterdag naar goede gewoonte weer stevig gevierd met een heuse militaire parade op ‘Trooping The Colour’. Samen met zo’n 1.400 soldaten, bijna 300 paarden en 400 muzikanten, mochten de leden van de koninklijke familie een parade-tochje inzetten richting Buckingham Palace. Daar kon het publiek uiteindelijk niet alleen handjes werpen naar de voltallige Britse koninklijke familie – Meghan incluis – op het balkon, maar konden ze ook samen genieten van een kleine ‘Royal Air Force’-verjaardagsshow.

Paradepaardjes

Voor de festiviteiten, waarbij alle royal ladies van de Britse koninklijke familie voor de gelegenheid samen in een paardenkoets mochten ‘opdraven’, had Meghan een stijlvol diepblauw ontwerp van Givenchy’s Clare Waight Keller uitgekozen, de ontwerpster die ook haar trouwjurk creëerde. Het ensemble bestond uit een blauwe jurk met wit schouderdetail, een breedvallende navy-gestijlde jas en een paar handschoenen tot aan de elleboog.

Verder werd Meghan’s eerste verschijning in het openbaar na de geboorte van Archie ook ‘getekend’ door nog een ander outfit-accessoire waar de Duchess mee gespot werd. Naast haar twee gebruikelijke ringen (één verlovings- en één trouwring) zou Meghan nu om haar ringvinger nog een derde ring gedragen hebben: eentje die volledig afgewerkt was met diamantjes. Het specifieke ontwerp van de ring, deed dan ook veel speculatie en giswerk rond de betekenis en de herkomst van het nieuwe accessoire ontstaan.

Zo deelde het fanaccount van Meghan – Meghan’s Mirror – op Instagram onmiddellijk een ingezoomde foto van de ring, met daarbij de boodschap dat het wel eens om een zogenaamde ‘eternity ring’ zou kunnen gaan. Die ring kan traditioneel na het huwelijk gegeven worden als teken van een eeuwig durend verbond tussen twee mensen. De ‘oneindige cirkel’ van diamantjes zet dat eeuwigheidsprincipe namelijk mooi in de verf.

Ring-a-ding

Volgens nog andere stemmen, zou het dan weer gaan om een zogenaamde ‘push present’ van Harry aan Meghan, geschonken na de geboorte van hun eerste zoon, Archie. Het geven van een cadeautje aan de moeder voor de ‘geleverde arbeid’ bij de geboorte, is niet alleen een geijkte traditie in Meghan’s thuisland, Amerika, maar blijkt ook bij de jongste generatie Britse royals in trek te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo kreeg Kate Middleton na de geboorte van hun eerste zoon George van haar man William naar verluidt een gouden ring ter waarde van maar liefst 820 pond (922 euro). Na de geboorte van dochter Charlotte mocht ze een groen paar oorbellen van diamant en toermalijn in ontvangst nemen, speciaal voor haar ontworpen door haar favoriete ontwerpster Kiki McDonough.

Benieuwd of we ook van Meghan’s ring de specifieke betekenis nog zullen achterhalen. Tot die tijd zijn wij alvast gewoon tevreden met haar prachtige her-intrede in het Britse publieke leven! Welcome back, Meghan!

Lees ook: