Het waren bronnen bij Page Six die gisteren voor het eerst met het nieuws kwamen aanzetten: Jennifer Lawrence (28) was gespot met een dikke, vette diamant” om haar vinger. Samen met haar vriend Cooke Maroney (34) genoot Lawrence op dat moment van een date night out in New York city.

Volgens de bronnen zag het duo er bijzonder verheugd uit en waren ze duidelijk ‘iets aan het vieren’. Niet kort daarna werd het nieuws ook bevestigd door Lawrences woordvoerder: de A-list actrice was wel degelijk verloofd met haar kunsthandelaar.

Buiten de spotlights

Veel is er over de gelukkige hubbie to be echter niet geweten. In tegenstelling tot veel van haar voorgaande relaties met bekende acteurs als Nicholas Hoult en Darren Aronofsky, koos Lawrence er dit keer voor haar relatie vooral buiten de spotlights te beleven. Voorgesteld aan haar grote liefde werd ze door één van haar beste vriendinnen – en tevens haar date op de Oscars van 2014 – Laura Simpson.

Lees ook: dit product moet je volgens Jennifer Lawrences dermatoloog echt vermijden

In de maanden na hun kennismaking onttrok het tweetal zich zoveel mogelijk aan het publieke oog: zo gingen ze op een romantische rondtrip in Europa en probeerden ze ook in New York zoveel mogelijk low key te daten.

Cooke.. wait who?

Wie die Cooke Maroney dan eigenlijk is? Een jonge ‘fun-loving guy, zo omschrijft een bron aan magazine The Cut hem, die niet vies is van een feestje onder kunstliefhebbers en New Yorkse socialites, maar die zich daar zeker niet in grote schandalen zal nestelen. Van beroep is Cooke een kunsthandelaar: momenteel mag hij zich directeur van New York City’s Gladstone art gallery noemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook op sociale media houdt Lawrences nieuwe liefde het liever bescheiden: Twitter en Facebook heeft hij niet, en zijn Instagram-account is enkel privé toegankelijk voor vrienden en bekenden. Om aan te tonen hoe ongekend Jennifers nieuwe verloofde eigenlijk is, refereerde Vulture al grappend naar Cooke bij de aankondiging van de verloving als ‘you know, that Guy With the Name.

Wat dan weer wel van hem geweten is, is dat hij zijn kersverse verloofde bijzonder gelukkig maakt: “Ik heb Jennifer nog nooit zo weten lachen bij een van haar vorige liefdes, zoals ze dat doet bij Cooke”, zo wist alweer een anonieme bron te vertellen aan People Magazine. En laat dat nu net het enige zijn dat telt.

Lees ook:

Openingsbeeld: Photonews.