Wat mode en elegantie betreft, weten de nieuwste aanwinsten van de Royal British family er wel weg mee: terwijl dinsdag de zeven maanden zwangere Meghan nog de show stal in een stralend witte outfit bij een theatervoorstelling van de Queen’s Commonwealth Trust, was het gisteren weer de beurt aan schoonzusje Kate om de Britse modeminnende harten te veroveren. In een tweekleurig roze, chiffon uitwaaierende jurk van Gucci woonde ze gisteravond het ‘100 Women in Finance’-galadiner bij het Victoria & Albert Museum in London.

Maxi en fluweel

De prachtige maxi jurk met V-hals – die Kate speciaal aantrok voor het diner dat helemaal in teken stond van ‘Mentally healthy schools‘ – had naast een leuke chiffon-kruising aan de schouders, ook een mooi accent aan de taille: de zachtroze doorkijkstof werd daar immers samengehouden door een fijne, wijnkleurige contrasterende fluwelen band.

Pippa’s wedding

De Duchess van Cambridge maakte haar dromerig chique look af met een kleine, fluwelen clutch van Mulberry – in precies dezelfde kleur als haar tailleband, een paar zilverkleurige schoenen van Oscar de la Renta en een paar prachtige drop-down morganite oorringen van Kiki McDonough, die ze overigens al eens eerder droeg op het huwelijksfeest van haar zus Pippa Middleton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mental health en Chanel

Eerder die dag verscheen de Duchess trouwens nog al eens in een – iets minder feestelijke, maar eveneens onberispelijke – outfit in donkerblauwe tweed. Die tweesetter bestaande uit een jasje en bijpassende rok – door fashion insiders ingeschat als zijnde een custom made Chanel-ontwerp – trok Kate dan weer aan voor een bezoek aan ‘The Royal Foundation’s ‘Mental Health in Education’-conferentie.

Volgens welingelichte bronnen zou Kate er samengezeten hebben met verschillende directeurs van scholen waar momenteel het ‘The Royal Foundation’s ‘Mentally Healthy Schools”-programma loopt. Een pragmatische leidraad die Britse scholen zou moeten helpen om het mentale welzijn van hun schoolgaande jeugd te verbeteren: een programma dat Kate overigens eigenhandig mee heeft helpen lanceren. Well done, Duchess!

Lees ook: