Kate Middleton heeft heel wat goeie features om door te geven aan haar kinderen. Zo heeft ze een piekfijne kledingkeuze én een prachtige haardos die steeds perfect de Britse wind lijkt te vangen. Maar één eigenschap wil ze toch liever niet doorgeven aan haar kroost

“Mijn kinderen moeten er beter in worden dan ik”

Op 28 november bezochten Kate Middleton en prins William de Leicester City Football Club. De hertogin legde er in The King Power Stadium bloemen neer als eerbetoon aan de mensen die stierven bij de helikoptercrash eind oktober dit jaar.

Bij het handjes schudden, zei Kate Middleton aan een Italiaanse vrouw een twijfelende ‘Ciao’. “Mijn Italiaans is zo slecht,” vervolgde ze. “Ik moet ervoor zorgen dat mijn kinderen er beter in worden dan ik.”

Gevoel voor taal

Om die ‘talenknobbel’-missie te doen slagen, is de hertogin alvast goed op weg. In 2017 zei Kate dat prinsje George al tot 10 kon tellen in het Spaans nadat hij wat basiswoordjes had geleerd van zijn Spaanse nanny Maria Teresa Turrion Borrallo. In januari dit jaar schreef People magazine dat prinses Charlotte al bijna tweetalig is en vlot in het Spaans spreekt, ze zou een flinke voorsprong hebben op haar broer.

Kate Middleton is niet de enige royal die van vreemde talen houdt. Zo zou Queen Elizabeth vlot Frans spreken en toonde haar schoonzus Meghan Markle in februari haar talenknobbel toen ze Tagalog sprak met Filipino fans in Edinburgh. Op de dametjes die haar aanspraken, zei ze ‘Salamat po’ wat ‘Dankjewel’ betekent.

Meer over de royals