Ja hoor, de strenge lockdown-regels gelden voor iedereen, zelfs als je achternaam Mountbatten-Windsor of Middleton is. Dat we de gracieuze verschijning van Kate al een aantal weken niet meer in de publieke ruimte mogen verwelkomen, wil echter niet zeggen dat ze van de aardbol verdwenen is. En dat geldt duidelijk ook voor haar fashion sense.

De afgelopen maanden organiseerden Kate en William immers regelmatig videocalls om allerlei goede doelen en andere maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen. En daarbij toonde de garderobe van la Kate zich altijd piekfijn on point!

Kleurrijke garderobe

Terwijl velen onder ons er de afgelopen maanden gemakkelijkheidshalve al eens voor kozen een hele dag in losse boyfriend jeans en comfy sweater door te brengen, ging dat casual home office outfit-plan duidelijk niet op voor de Duchess of Cambridge. Al sinds het ultieme begin van de lockdown ging de Hertogin voor opvallende outfits in kleur, een goed gemake-upte beautyroutine én voor een paar opvallende accessoires in de regio hals en gezicht.

Kate Middleton zoom

Afgelopen maandag bereikte de zoom-proof garderobe van Kate echter een hoogtepunt. Speciaal ter ere van de start van de Britse Mental Health Awareness week lanceerden Kate en William op die dag via social media een filmpje waarin ze een nieuw mental health initiatief voorstelden. Naast een ondersteunende boodschap die alle Britten wil laten voelen dat ze zelfs in deze bijzondere tijden niet alleen zijn, viel vooral de opmerkelijk trending kledingkeuze van Hertogin op.

Oversized kragen

Kate koos voor een opvallend felgekleurde rode zomerjurk met bloemenprint met een contrasterende kraag van het Londense modelabel Beulah.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarmee vertoonde Kate zich niet alleen in een van de grootste mainstream accessoiretrends van het moment, maar ook in één van de populairste streetstyle tendensen van de afgelopen maanden: de oversized kraag! Way to go Duchess! Wij zijn alvast helemaal fan!

Shop je eigen blouse met oversized kraag hier:

Lichtblauwe blouse met krijtstreepje en kraag met ruffles

Ganni, € 185. Koop hem hier

Lichtgele blouse met oversized kraag en ballon-mouwen

LIV, € 200. Koop hem hier

Zijden blouse met wit met blauw geborduurde kraag

 

 

Miu Miu, € 890. Koop hem hier

Vintage victoriaanse blouse met oversized kraag en ruffles

Le Freddie, € 100. Koop hem hier

Witte blouse met peter pan-kraagje en tweed-detail

Zara, € 15,99 (i.p.v. € 29,99). Koop hem hier

Meer lezen over mode en trends: