Home Celebs Kathleen werd single na 27 jaar huwelijk en vond nieuwe liefde

Kathleen werd single na 27 jaar huwelijk en vond nieuwe liefde

Kathleen werd single na 27 jaar huwelijk en vond nieuwe liefde

Kathleen werd na 27 jaar opnieuw single. Enkele jaren later leerde ze haar nieuwe liefde kennen. 

 

”Na 27 jaar huwelijk werd ik vijf jaar geleden opnieuw single. Wat in het begin overheerste, was een gevoel van euforie. Ik ervoer weer dezelfde vrijheid als toen ik 17 was, het idee dat alles mogelijk is. Uiteraard was de tijd na de scheiding niet evident, maar ik had meteen besloten dat ik me niet wilde laten gaan. Koken voor mezelf, gezond eten, veel bewegen. Het aloude idee van een gezonde geest in een gezond lichaam, daar geloof ik sterk in. En die zelfzorg was mijn houvast in die prille periode dat ik weer single was.

Voor het eerst weer eenzaam

Ik zag enorm op tegen de eerste winter en de eindejaarsdagen. Zou ik me niet al te verloren voelen? Maar al snel kreeg ik van een vriendin een invitatie voor oudejaarsavond, en viel alles op zijn pootjes. De weerbots kwam pas de volgende lente en zomer, toen veel van mijn vrienden tegelijkertijd op reis waren. Ik woon in een wijk die nogal gericht is op gezinnen, en daar genoot iedereen om me heen samen van de zomervakantie, met gezellige barbecues. Toen voelde ik me voor het eerst heel eenzaam. Dat was een zware periode. Wat me erbovenop heeft geholpen, zijn mijn werk en mijn vele vrienden.Ik onderhield mijn contacten en zei op bijna elke invitatie ja. Het was een periode waarin ik nieuwe vriendschappen heb gesmeed, die ik – nu ik weer een partner heb – zeker niet wil verwaarlozen.

‘En toen postte ik op

Facebook: voor 2014 wens

ik mezelf een lief lief ’

Na verloop van tijd voelde ik de behoefte om naar een nieuwe partner te zoeken. Ik schreef me in op een datingsite, en daarna bij een relatiebemiddelingsbureau. Daar kwamen een tiental ontmoetingen van, die soms best wel fijn waren, maar het bleek niet de weg voor mij om een partner te vinden. Zo’n zoektocht vergt een grote motivatie en veel energie. Bij elke nieuwe date moet je je opnieuw weten op te laden. Maar ik geloof echt dat het kan werken, als je bereid bent je checklist in duizend stukjes te scheuren en het veel tijd te geven. Misschien heb ik dat te weinig gedaan. Op een bepaald moment had ik er genoeg van, en besloot ik de zaken gewoon op hun beloop te laten. Ik heb toen op Facebook een gedurfde status gepost: ‘Voor 2014 wens ik mezelf een lief lief’. Massaal veel bemoedigende reacties kreeg ik daarop, en ik vroeg mijn vrienden ook uit te kijken naar een leuke man. Zij kenden me toch het best? Zou dat niet het juiste spoor zijn?

Geweldige man

En dat bleek dus zo te zijn. Via een heel goede vriendin kwam ik in contact met haar neef, die al een tijdje weduwnaar was. Uiteraard ging ik daar met de nodige omzichtigheid mee om, en hij begon ook aarzelend aan onze vriendschap. Maar nog geen drie weken later waren we stapelverliefd. Ik, die zo op mijn vrijheid stond, heb nu een geweldige man getroffen. Deze zomer gaan we trouwen. Mijn checklist is allang niet meer van tel. Het leven neemt wendingen die je nooit kunt voorzien, de liefde is geen exacte wetenschap. En dat is maar goed ook.”

Op zoek naar nog meer straffe getuigenissen? Lees hier de getuigenis van Nathalie die een nieuwe liefde heeft gevonden die 20 jaar jonger is en ook het verhaal van Cathy die verliefd werd op de man van haar beste vriendin.

Lees ook:

Ann werd mama op haar 40ste 

Wat te doen na een echtscheiding? 

Door: Annelies Vanbelle