Voor hun maartnummer mocht het Amerikaanse interieurmagazine Architectural Digest binnenkijken in een wel heel bijzondere woonst: de witte villa van rapper Kanye West en zijn vrouw Kim Kardashian. Dat de stijl van Kim en Kanye niet meteen doorsnee of gewoontjes zou zijn, viel op voorhand te verwachten. Dat het huis zó strak en architecturaal majestueus zou zijn, kwam – ook met de bravoure en het extravagante karakter van beide wereldsterren in het achterhoofd – toch nog als een verrassing.

Toen het stel het pand in Calabasas, een van de buitenwijken van Los Angeles, in 2013 aankocht, riep Kanye vrijwel meteen de hulp in van de Belgische ontwerper Axel Vervoordt om de stek aan een grondige transformatie te onderwerpen. Het resultaat van die samenwerking? Een minimalistische en weidse villa in lichte kleuren en luxueus ogende natuurlijke materialen met monumentale allures die een tegenwicht moeten bieden aan al het rumoer en alle drukte van de wereld buiten hun ‘vier muren’. 

Iconoclastische neigingen

Volgens Architectural Digest zou het ‘futuristische Belgische klooster’ van Kanye en Kim dan ook het perfecte symbiotische uithangbord zijn van de persoonlijkheden van beide wereldsterren: zowel de buitenproportioneel iconische en buiten-de-hokjes-denkende mindset van Kanye als de doorgedreven onverschrokkenheid van Kim als trendsetter binnen haar generatie, blijken uit de architecturale vormgeving van de mansion.

American clean

Het absolute pronkstuk van de klooster-villa van Kim en Kanye? De majestueuze zuilengang die het midden houdt tussen een Marokkaanse corridor en de hooggewelfde binnenzijde van een Katholiek klooster, maar dan wel in een strak ‘American clean‘ jasje. De voornaamste kleuren in de woonst? Wit, wit en nog eens wit.

Ook het meubilair ten huize Kanye-Kardashion lijkt eerder beperkt: meer dan een paar witte tapijten en een enkele design loungestoel om wat textuur in de ruimtes te brengen, een paar Afrikaans getinte beelden in natuurlijk hout en een ‘Floating Stone table’ hoeven we er niet te verwachten.

View this post on Instagram

Christmas Eve 2019

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Een out-of-this-world-huis, zo omschrijft Architectural Digest de Kardashian-villa dan ook. Een iconisch witte oase die af en toe meer weg heeft van een luxueus spa resort of een museum met moderne kunst dan van een gezellige gezinswoning. Enkel voor de kinderkamers lieten Kim en Kanye hun ‘witte huis’-politiek varen: zo kreeg dochter North een kamer die volledig in roze werd gedoopt.

Tot slot blijken ook de speelkamers van de Kardashian-kroost ietsje anders ingericht dan die van de gemiddelde peuter of kleuter: geen speelmatten, retro-keukentjes of bergen kleurrijke legoblokken op de vloer hier, maar wel een serene witgrijze ruimte gevuld met één enkel – maar dan wel enorm – installatiekunst-sculptuur van de Amerikaanse kunstenaar Isabel Rower. Gevraagd naar het doel van die kamer, onthult Kanye wat wel eens de grondgedachte achter de architecturale visie van het koppel zou kunnen zijn: ‘Alles wat we doen is een kunstinstallatie én een speelkamer.’

Meer lezen over interieur, deco en architectuur:

 

SOURCE: Architectural Digest